Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας σε συνεργασία με την εταιρεία Ford Motor Hellas, επίσημο εισαγωγέα και διανομέα των αυτοκινήτων Ford στην Ελλάδα, ανακοίνωσε την ανάκληση 819 οχημάτων Ranger, με ημερομηνία παραγωγής από 12/02/1999 μέχρι 17/08/1999.

Σύμφωνα με τον Κατασκευαστή, σε ορισμένα επιβατικά οχήματα Ranger μοντέλα του 99, ενδέχεται το αεριογόνο του αερόσακου οδηγού να μην λειτουργήσει σωστά σε περίπτωση σύγκρουσης. Στα επηρεαζόμενα οχήματα πρέπει να ελεγχθεί και ενδεχομένως να αντικατασταθεί το αεριογόνο του αερόσακου συνοδηγού.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος που να σχετίζεται µε το συγκεκριμένο πρόβλημα. Όλοι οι κάτοχοι των επηρεαζόμενων οχημάτων θα ενημερωθούν με προσωπική επιστολή, έτσι ώστε να προσέλθουν σε οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Ford επιθυμούν, για να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι κάτοχοι παρακαλούνται να επικοινωνήσουν µε το δίκτυο εξουσιοδοτημένων επισκευαστών της Ford ή στο τηλέφωνο 210–4805620.