Όπως όλοι γνωρίζουμε πολύ σύντομα η Alfa Romeo θα αποκτήσει στη γκάμα το νέο Tonale. Το SUV της Alfa Romeo αναμένεται να αυξήσει το μερίδιο των πωλήσεων, αλλά είναι σίγουρο πως στο μέλλον θα υπάρξουν και άλλα νέα μοντέλα για τη συγκεκριμένη κατηγορία. Με βάση αυτό ο Hao Hu που είναι φοιτητής στο ArtCenter College of Design δημιούργησε το σχέδιο για το πως μπορεί να είναι το επόμενο ηλεκτρικό SUV της ιταλικής φίρμας.

Με βάση το Stelvio ο σπουδαστής σχεδίου δημιούργησε το Alfa Romeo Vassago, το οποίο θα είναι ένα πολυτελές αμιγώς ηλεκτρικό SUV. Το μήκος φτάνει τα 4,86 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο είναι 2,84 μέτρα. Φυσικά, το μοντέλο διαθέτει LED φωτιστικά σώματα. Τα μαύρα πάνελ, η νέα μάσκα, οι κρυφές χειρολαβές στις πόρτες, η απουσία της κολώνας μεταξύ των εμπρός και πίσω καθισμάτων, καθώς και η τεράστια πανοραμική γυάλινη οροφή συνθέτουν το όνειρο του φοιτητή.

Το Alfa Romeo Vassago είναι το όνειρο ενός φοιτητή που οραματίστηκε το μέλλον. Βέβαια, είναι άγνωστο αν και ποτέ θα γίνει πραγματικότητα. Πάντως αν έμπαινε στην παραγωγή θα ήταν ένα εντυπωσιακό μοντέλο με σπορ γραμμές. Βέβαια η κατηγορία των SUV είναι πλέον από τις πιο δύσκολές, αφού όλες οι εταιρείες στρέφονται εκεί δημιουργώντας όσο περισσότερα μοντέλα μπορούν.