Η BMW αποκάλυψε την ανανεωμένη M135i xDrive, η οποία δεν έχει μεγάλες αλλαγές στο εμφανισιακό κομμάτι. Όσον αφορά στα συστήματα ασφαλείας το γερμανικό μοντέλο αποκτά περισσότερα έχοντας ως κύριο μέλημα την πλήρη ασφάλεια του οδηγού και των επιβατών. Άλλωστε στις ημέρες που διανύουμε πλέον η ασφάλεια όλων είναι το πιο σημαντικό.

Η μεγάλη μάσκα, τα LED φωτιστικά σώματα μαζί με τα LED φώτα ημέρας και ο πιο επιθετικός προφυλακτήρας κάνουν το εμπρόσθιο μέρος πιο όμορφο. Στο πίσω μέρος δεσπόζουν και εδώ τα LED φωτιστικά σώματα, η αεροτομή και η διπλή απόληξη της εξάτμισης. Την εξωτερική εμφάνιση ολοκληρώνουν οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 18” ή 19”, οι οποίες συνδυάζονται με τις μπλε δαγκάνες των φρένων. Επιπλέον, η ανανεωμένη M135i xDrive διαθέτει τρία νέα χρώματα που είναι τα M Sao Paulo Yellow, Frozen Orange Metallic και Frozen Pure Grey.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν οι δύο μεγάλες ψηφιακές οθόνες, μια για το τον πίνακα οργάνων και μια αφής, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Τα δίχρωμα δερμάτινα καθίσματα, το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια, ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων και τα πεντάλ αλουμινίου ανεβάζουν τον πήχη της πολυτέλειας.

Μηχανικά η ανανεωμένη M135i xDrive τροφοδοτείται από τον TwinPower Turbo κινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 306 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 45,8 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 4,8”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 250 χλμ/ώρα. Με βάση τον κατασκευαστή η μέση κατανάλωση είναι 7,8 λίτρα/100χλμ, ενώ οι εκπομπές ρύπων ανέρχονται σε 177 γρ/χλμ. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το 8τάχυτο Steptronic Sport αυτόματο κιβώτιο, με την κίνηση να μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς.

Η M135i xDrive έχει βελτιωθεί στις στροφές, αφού γίνεται μεγαλύτερη απορρόφηση των πλευρικών δυνάμεων. Τα ψαλίδια της ανάρτησης έχουν επανασχεδιαστεί, όπως και οι βραχίονες του πίσω άξονα. Ταυτόχρονα αναβαθμίστηκαν και τα ελατήρια έχοντας καλύτερη απόσβεση. Το διαφορικό μπορεί να μεταφέρει επιπλέον ροπή στους εμπρόσθιους τροχούς έχοντας καλύτερα κρατήματα όπου και όταν απαιτείται. Το Dynamic Stability Control βελτιστοποιεί τη συμπεριφορά διεύθυνσης του αυτοκινήτου. Επιπλέον, υπάρχουν και όλα τα νέα συστήματα ασφαλείας όπου ο οδηγός και οι επιβάτες είναι απόλυτα ασφαλείς.

Μπορεί η M135i xDrive να μη φτάνει σε επιδόσεις τα ακριβά μοντέλα της σειράς M, όμως έχει και αυτή τα δικά της καλά. Όπως και να το δει κανείς μιλάμε για ένα μοντέλο που απευθύνεται σε αυτούς που δε θέλουν μια απλή BMW, αλλά δεν μπορούν να φτάσουν οικονομικά μια M3 ή μια M5. Όπως και να έχει πάντως η τελική επιλογή είναι δική σας.