Το ομορφότερο Jazz

Το ομορφότερο Jazz

Το Jazz το γνωρίζουμε όλοι ως το πολυμορφικό μοντέλο της Honda. Αυτό όμως δε σημαίνει πως μπορεί να μείνει ένα απλό αυτοκίνητο χωρίς να βελτιωθεί. Η ιαπωνική εταιρεία παρουσίασε ίσως το ομορφότερο Jazz. Το Jazz RS ανήκει στη γενιά της μοναδικής έκδοσης που παρουσιάζει η Honda για κάθε μοντέλο της μια φορά το χρόνο. Ουσιαστικά πρόκειται για την κορυφαία έκδοση του Jazz, με σπορ χαρακτηριστικά και περισσότερα εξτρά.

honda jazz rs 2Το νέο Jazz RS είναι κομψό και δυναμικό, ενώ ταυτόχρονα θα διαθέτει πλούσιο εξοπλισμό, ο οποίος δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αυτοκίνητα πολυτελείας. Ο συνολικό μήκος φτάνει τα 3,96 μέτρα, το πλάτος τα 1,69 και το ύψος τα 1,52 μέτρα. Το επίπεδο της αεροδυναμικής έχει ανεβάσει το πήχη σε πολύ υψηλά ποσοστά κάνοντας τους μηχανικούς της Honda να δίνουν ακόμα μεγαλύτερη προσοχή. Εξωτερικά ξεχωρίζουν αμέσως τα LED φωτιστικά σώματα, η διαφορετική μάσκα και η πίσω αεροτομή, ενώ η εμφάνιση ολοκληρώνεται με τις ζάντες αλουμινίου μεγέθους 16”.

Εσωτερικά υπάρχει το γνωστό τριάκτινο τιμόνι της Honda, καθώς και η μεγάλη οθόνη αφής που ο οδηγός μπορεί να χειριστεί τα πάντα από εκεί. Κάτω από το καπό βρίσκεται ο 16βάλβιδος SOHC iVTEC κινητήρας χωρητικότητας 1,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 120 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 15,1 κιλά. Το 0 – 100 ολοκληρώνεται σε 11”, ενώ οι μηχανικοί της Honda λένε πως με 1 λίτρο βενζίνης μπορεί να διανύσει μέχρι και 20 χιλιόμετρα. Το Honda Jazz RS είναι ήδη διαθέσιμο στις χώρες της Ασίας, ενώ από τις αρχές του νέου έτους αναμένεται να βρεθεί στην ευρωπαϊκή αγορά.