Μετά από 10 ολόκληρα χρόνια από την παραγωγή της πρώτης Bugatti Veyron και μόλις λίγος καιρός από την τελευταία Grand Sport Vitesse, η γαλλική εταιρεία επιβεβαιώνει την κατασκευή της ολοκαίνουργιας Bugatti Chiron. Η πρώτη επίσημη παρουσία της στο ευρύ κοινό είναι προγραμματισμένη για τη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης τον ερχόμενο Μάρτιο.

Ωστόσο, το μοντέλο έχει ήδη παρουσιαστεί σε κάποιους “προνομιούχους” υποψήφιους αγοραστές, οι οποίοι μπορούν να ανταπεξέλθουν στο κόστος αγοράς ενός τέτοιου Super Car. Σύμφωνα με τους Γάλλους, οι προπαραγγελίες έχουν ξεπεράσει τις 100, με την τιμή του κάθε αυτοκινήτου να αναμένεται στα 2.200.000€. Εάν αναλογιστεί κανείς ότι η Bugatti δεν επιλέγει να ξεπερνά την παραγωγή των 500 αυτοκινήτων σε κάθε της μοντέλο, η απόσβεση έχει ήδη γίνει σε ένα μεγάλο ποσοστό, αφού έχουν δοθεί οι ανάλογες προκαταβολές.

Μπορεί να μην έχουν αποκαλυφθεί ακόμα πολλές λεπτομέρειες της νέας Chiron, πιθανολογείται όμως ότι κάτω από το καπό θα βρίσκεται αναβαθμισμένος ο W16 Quad – Turbo κινητήρας, χωρητικότητας 8 λίτρων, ο οποίος θα διαθέτει άμεσο ψεκασμό, απενεργοποίηση των κυλίνδρων και ηλεκτρικά υποβοηθούμενο Turbo. Ο Martin Winterkorn, μάλιστα, άφησε να εννοηθεί ότι δεν αποκλείεται, εκτός του W16 κινητήρα να υπάρξει και ένας ηλεκτροκινητήρας. Όλες οι απορίες αναμένεται να λυθούν στη Διεθνή Έκθεση της Γενεύης, με τους λάτρεις του εκλεπτυσμένου γούστου να αναμένουν μετά από τόσο καιρό να απολαύσουν τη μοναδικότητα του νέου μοντέλου.