Το Nissan GT-R συνεχίζει ακάθεκτο

Μπορεί πολλά αυτοκίνητα να καταργούνται λόγω χαμηλής ζήτησης ή λόγω υψηλών εκπομπών ρύπων τουλάχιστον για την Ευρωπαϊκή Ένωση, όμως μερικά από αυτά καταφέρνουν να υπάρχουν ακόμα παρά τις πιέσεις που δέχονται. Ένα από αυτά είναι και το Nissan GT-R, το οποίο δε σταματά την πορεία του, αλλά συνεχίζει ακάθεκτο. Οι Ιάπωνες παρουσίασαν το καινούργιο τους μοντέλο χωρίς φυσικά να έχει μεγάλες αλλαγές σε σχέση με το απερχόμενο.

Εκτός όμως του γνωστού GT-R, η Nissan συμπεριλαμβάνει και τις δύο ειδικές εκδόσεις που είναι το GT-R Premium Edition T-spec και το GT-R NISMO Special Edition. Σχεδιαστικά οι αλλαγές δεν είναι μεγάλες όπως αναφέραμε και εστιάζονται στη νέα μάσκα, στις μικροαλλαγές στα LED φωτιστικά σώματα, όπως και τα LED φώτα ημέρας, αλλά και στους προφυλακτήρες. Στο πίσω μέρος παραμένουν τα στρογγυλά LED φωτιστικά σώματα, ενώ υπάρχει η μεγάλη αεροτομή και η τετραπλή απόληξη της εξάτμισης. Το αμάξωμα ολοκληρώνουν οι χρυσαφί ή μαύρες ζάντες αλουμινίου (ανάλογα την έκδοση), με τις κίτρινες δαγκάνες των φρένων.

Στο εσωτερικό οι αλλαγές και εδώ δεν είναι πολλές. Ο πίνακας οργάνων παραμένει αναλογικός με τις κόκκινες βελόνες και τα λευκά γράμματα, ενώ υπάρχει η οθόνη αφής, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Τα bucket καθίσματα από ανθρακονήματα της Recaro κάνουν τον οδηγό και το συνοδηγό να αισθάνονται την αγωνιστική του πλευρά, ενώ το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια, ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων και τα πεντάλ αλουμινίου ανεβάζουν τον πήχη της πολυτέλειας.

Κάτω από το καπό δεν υπάρχει καμία αλλαγή, αφού παραμένει ο V8 Twin-Turbo κινητήρας χωρητικότητας 3,8 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 570 ίππους, ενώ η μέγιστη ροπή φτάνει τα 64,4 κιλά. Χωρίς καμία μηχανική αλλαγή έρχονται και οι δύο ειδικές εκδόσεις, αφού διαθέτουν τον ίδιο κινητήρα, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 600 ίππους και τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 66,3 κιλά. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το μηχανικό κιβώτιο των 6 σχέσεων, ενώ υπάρχει και το καινούργιο εμπρός μπλοκέ διαφορικό.

Μπορεί το νέο GT-R για την ώρα να προορίζεται μόνο για την ιαπωνική αγορά, όμως αυτό δε σημαίνει πως όποιος το θέλει δε μπορεί να το αποκτήσει. Για όποιον ενδιαφέρεται και ζει εκτός ΕΕ θα μπορεί να αποκτήσει το νέο GT-R μέσα στην άνοιξη, ενώ οι δύο ειδικές εκδόσεις είναι προγραμματισμένες να βρεθούν στην αγορά το καλοκαίρι.