Το Saab 95 Station Wagon του 1967

Κατά καιρούς υπάρχουν κάποια αυτοκίνητα που ενώ έχουν περάσει τα χρόνια παραμένουν πάντα καλοσυντηρημένα και ελκυστικά. Ένα από αυτά είναι και το Saab 95 Station Wagon, το οποίο μπορεί να έχει συμπληρώσει τα 56 χρόνια ζωής, όμως κρατιέται σε άριστη κατάσταση. Το αυτοκίνητο ανήκει στην Broad Arrow Auctions, η οποία του βάζει πωλητήριο και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μπορεί να φτάσει και τα 60.000$.

Το Saab 95 Station Wagon είναι βαμμένο στο ιδιαίτερο Maroon χρώμα, το οποίο βρίσκεται στην παλέτα της Mercedes-Benz, ενώ έχουν γίνει όλες οι διαδικασίες αποκατάστασης, οι οποίες περιελάμβαναν τον κινητήρα, το κιβώτιο ταχυτήτων, αλλά και τα καθίσματα. Παράλληλα υπάρχουν τα πρόσθετα φωτιστικά σώματα, ενώ οι ζάντες θυμίζουν μπάλα ποδοσφαίρου.

Μηχανικά το 7θέσιο Saab 95 Station Wagon τροφοδοτείται από το V4 κινητήρα της Ford, χωρητικότητας 1,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 65 ίππους. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το 4τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ με βάση τις φωτογραφίες το κοντέρ γράφει μόλις 741 μίλια που ισοδυναμεί με 1.192 χιλιόμετρα. Όλα τα παραπάνω για έναν συλλέκτη είναι κάτι παραπάνω από δελεαστικά για να αποκτήσει αυτό το περίφημο Saab 95 Station Wagon, αφού είναι πλήρως λειτουργικό.