Pole Position για τον Kimi Antonelli στις Κατατακτήριες του Βρετανικού GP

Ο Kimi Antonelli έδειξε για μια ακόμη φορά πως μπορεί να διεκδικήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 για το 2026, αφού σημείωσε μια ακόμη Pole Position, αυτή τη φορά στο Βρετανικό    GP. Ο Ιταλός οδηγός της Mercedes στο Q3 έκανε τους δύο πιο γρήγορους γύρους από όλους σημειώνοντας την Pole, ενώ δίπλα του στην αυριανή εκκίνηση θα βρίσκεται ο Charles Leclerc. Στην πίσω σειρά θα είναι ο Hamilton με τον Russell.

Στο Q1 ταχύτερος ήταν ο Hadjar κάνοντας την έκπληξη, με τους Lawson, Leclerc και Verstappen να ακολουθούν. Ο George Russell έφτασε ένα βήμα πριν την καταστροφή, αλλά για ελάχιστα εκατοστά γλύτωσε τα χειρότερα από την έξοδο που είχε. Έτσι στη συνέχεια το μόνο που τον ένοιαζε ήταν να είναι στην 16άδα του Q2 χωρίς να κοιτάζει του χρόνους της κορυφής. Λίγο αργότερα μια άσχημη έξοδο είχε και ο Colapinto που του στέρησε τη συνέχεια. Εκτός συνέχειας έμειναν οι Ocon, Bottas, Colapinto, Perez, Stroll και Alonso.

Στο Q2 αρχικά ταχύτερος ήταν ο Hamilton, με τους Russell, Antonelli και Leclerc να ακολουθούν. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας στην κορυφή ήταν ο Antonelli, με τους Leclerc, Hamilton και Russell να ακολουθούν. Τα τέσσερα μονοθέσια έδειξαν πως θα είναι αυτά που θα μονομαχούσαν για την Pole Position στο Q3. Εκτός τελικής μάχης έμειναν οι Bortoleto, Gasly, Hulkenberg, Bearman, Sainz και Albon.  

Στο Q3 αρχικά ταχύτερος ήταν ο Antonelli, με τον Russell πίσω του, ενώ ακολουθούσαν οι δύο Ferrari με τους Hamilton και Leclerc. Στη δεύτερη γρήγορη προσπάθεια ο Antonelli βελτίωσε κι άλλο το χρόνο του παίρνοντας την Pole Position, ενώ πίσω του ήταν οι δύο Ferrari που βελτίωσαν με τους Leclerc και Hamilton. Ο Russell έμεινε στην τέταρτη θέση, ενώ πιο πίσω ήταν οι Hadjar, Norris, Verstappen και Piastri.

Ο αυριανός αγώνας αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, αφού όλοι περιμένουν τη μάχη Mercedes-Ferrari, χωρίς όμως να μπορούμε να αποκλείσουμε κάποιους από αυτούς που θα βρίσκονται πιο πίσω. Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 17:00 το απόγευμα ώρα Ελλάδας και θα μεταδοθεί ζωντανά τόσο από τον ΑΝΤ1+, όσο και από το ελεύθερο κανάλι του ΑΝΤ1.

Οι 10 πρώτοι των Κατατακτήριων του Great Britain GP

ΘέσηΟδηγόςΑυτοκίνητοΧρόνος
1.Kimi AntonelliMercedes1:28.111
2.Charles LeclercFerrari1:28.286
3.Lewis HamiltonFerrari1:28.458
4.George RussellMercedes1:28.481
5.Isack HadjarRed Bull Racing1:28.746
6.Lando NorrisMcLaren1:28.877
7.Max VerstappenRed Bull Racing1:28.893
8.Oscar PiastriMcLaren1:29.032
9.Arvid LindbladRacing Bulls1:29.305
10.Liam LawsonRacing Bulls1:29.716