Η Renault Samsung Motors παρουσίασε ένα νέο SUV Coupe με την ονομασία XM3 INSPIRE, το οποίο προορίζεται αποκλειστικά για την αγορά της Νότιας Κορέας. Ουσιαστικά πρόκειται για μια αντιγραφή του ARKANA. Φυσικά, αυτό που τραβάει τα βλέμματα με την πρώτη ματιά είναι ο εντυπωσιακός σχεδιασμός. Η μεγάλη μάσκα με τα LED φωτιστικά σώματα να δένουν αρμονικά και τα μεγάλα ανοίγματα στον προφυλακτήρα για την καλύτερη ψύξη του κινητήρα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της εμπρόσθιας όψης.

Στο πίσω μέρος ο σχεδιασμός όντως φέρνει σε Coupe μοντέλο, με την λεπτή αεροτομή, τα LED φωτιστικά σώματα που ενώνονται με μια λεπτή κόκκινη λωρίδα και τη διπλή απόληξη της εξάτμισης. Οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 19”, ολοκληρώνουν την εξωτερική εμφάνιση του αυτοκινήτου. Εσωτερικά δεν αποκαλύφθηκε τίποτα όμως αναμένεται να είναι το ίδιο με το εσωτερικό που υπάρχει στο ARKANA.

Το νέο μοντέλο αποκαλύφθηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σεούλ στη Νότια Κορέα. Η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει τους επόμενους μήνες στο εργοστάσιο της Renault Samsung Motors στην πόλη Busan, ενώ οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται το πρώτο 6μηνο του 2020. Τέλος, σύμφωνα με τους ανθρώπους της Renault ο στόχος για το νέο XM3 INSPIRE είναι 5.000.000 κομμάτια.