Μια νέα συμφωνία ήρθε στην αγορά αυτοκινήτου και είναι η συνεργασία της Daimler με τη κινέζικη Geely, όπου από κοινού θα έχουν συμμετοχή 50-50 για την κατασκευή και διάθεση των νέων Smart. Έτσι με την οριστικοποίηση της συμφωνίας όλα τα Smart θα κατασκευάζονται και θα διοχετεύονται σε όλο τον κόσμο από την Κίνα.

Οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν για τη δημιουργία ενός νέου εργοστασίου όπου θα συνομολογούνται τα νέα ηλεκτρικά Smart. Όλα αυτά αναμένεται να ξεκινήσουν από το 2022 όπου θα έχει ολοκληρωθεί το νέο εργοστάσιο και θα δημιουργηθεί το πρώτο Smart των δύο εταιρειών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες το διοικητικό συμβούλιο θα αποτελείται από τρία άτομα της κάθε εταιρείας.

Το νέο Smart δε αλλάξει όσον αφορά στις διαδικασίες, αφού η Mercedes-Benz θα παραμείνει υπεύθυνη για το σχεδιασμό, όμως πλέον τα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου θα τα αναλάβει η Geely. Βέβαια όπως αναφέρθηκε η Daimler θα συνεχίσει την παραγωγή των Smart μέχρι το 2022 στο Hambach της Γαλλίας και στο Novo Mesto της Σλοβενίας.

Όσο περνάει ο καιρός η Geely φαίνεται να αυξάνει τον κύκλο εργασιών της δημιουργώντας πολύ μεγάλες συμφωνίες στην αυτοκίνηση και όπως φαίνεται η Mercedes-Benz σε όλο αυτό το εγχείρημα είναι αρωγός της προσπάθειας των Κινέζων. Εμείς απλά ελπίζουμε να παραμείνει η ποιότητα του Smart όπως έχει ή να γίνει ακόμη καλύτερη.