Η Bugatti παρουσίασε στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου που έγινε στη Γενεύη τη νέα και μοναδική La Voiture Noire, της οποίας το κόστος φτάνει τα 11.000.000€. Η τιμή της την έκανε το ακριβότερο αυτοκίνητο παραγωγής στο κόσμο και το απίθανο είναι πως είναι ήδη προπωλημένη.

Στην έκθεση βέβαια δεν ήταν εξ ολοκλήρου το αυτοκίνητο παραγωγής, αφού προτιμήθηκε το πρωτότυπο μοντέλο, καθώς το νέο μοντέλο θέλει σχεδόν 2,5 χρόνια για να κατασκευαστεί. Ήδη έχουν περάσει 6 μήνες από την ώρα που ξεκίνησε η κατασκευή του και απομένουν άλλα δύο χρόνια για να φτάσει το αυτοκίνητο στον κάτοχο του, με τις φήμες να λένε πως είναι ο Ferdinand Piech, πρώην Πρόεδρος του Volkswagen Group.

Η δημιουργία του αυτοκινήτου είναι προς τιμήν του Jean Bugatti και της Type 57 SC Atlantic. Η αεροδυναμική είναι το μεγάλο ατού του συγκεκριμένου Super Car, με τα ανοίγματα στο μπροστινό μέρος για την καλύτερη ροή του αέρα και την ψύξη του κινητήρα. Στο πίσω μέρος τα LED φωτιστικά σώματα αποτελούνται από μια λεπτή λωρίδα, ενώ η αγριάδα της φαίνεται από το διαχύτη και την εξαπλή απόληξη της εξάτμισης.

Μηχανικά η νέα La Voiture Noire θα διαθέτει τον ίδιο κινητήρα με τη Chiron. Έτσι κάτω από το καπό κρύβεται ο W16 κινητήρας χωρητικότητας 8 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 1.500 ίππους και τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 163,1 κιλά. Φυσικά, όπως είναι αναμενόμενο όλη η κατασκευή του αυτοκινήτου θα είναι από ανθρακονήματα και θα γίνει στο χέρι, κάτι που κάνει την αξία της ανεκτίμητη.

Σίγουρα, η Bugatti La Voiture Noire είναι ένα αυτοκίνητο που ο καθένας μπορεί να ονειρεύεται, αφού εκτός από τη δύναμη και την ασφάλεια που έχει είναι το ακριβότερο αυτοκίνητο του κόσμου. Εμείς απλά θα ευχηθούμε στο κάτοχο του να το ευχαριστηθεί με το παραπάνω και ας περιμένει λίγο μέχρι την ολοκλήρωση της κατασκευής.