Μια είδηση που ακουγόταν εδώ και καιρό έρχεται να επιβεβαιωθεί από τα επίσημα χείλη των ανθρώπων της Volvo. Ήταν κοινό μυστικό πως το νέο Volvo S60 που αναμένεται να κυκλοφορήσει στο αμέσως επόμενο διάστημα θα είναι μόνο με κινητήρες βενζίνης και ηλεκτροκινητήρες αποκλείοντας οριστικά τους κινητήρες πετρελαίου.

Η Volvo είχε δεσμευτεί πως θα ρίξει το βάρος των μελλοντικών αυτοκινήτων στους κινητήρες βενζίνης, αλλά και στους ηλεκτροκινητήρες δημιουργώντας περισσότερα υβριδικά σύνολα. Για αυτό το λόγο όλα τα μοντέλα της σουηδικής φίρμας από το 2019 και μετά θα εξελίσσουν συνεχώς τους ηλεκτροκινητήρες.

“Το μέλλον μας είναι ηλεκτρικό και δε θα αναπτύξουμε πλέον μια νέα γενιά πετρελαιοκινητήρων”, δήλωσε ο Hakan Samuelsson, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo Cars. “Θα καταργήσουμε σταδιακά τα αυτοκίνητα μόνο με κινητήρα εσωτερικής καύσης, με τις υβριδικές εκδόσεις πετρελαίου ως μεταβατική επιλογή καθώς προχωράμε προς την πλήρη ηλεκτροδότηση. Το νέο S60 αντιπροσωπεύει το επόμενο βήμα αυτής της δέσμευσης”, συμπλήρωσε.

Το νέο S60 θα είναι ένα Premium σπορ μεσαίου μεγέθους και θα βασίζεται στην εξειδικευμένη Scalable Product Architecture (SPA) της Volvo, η οποία στηρίζει τα βραβευμένα νέα αυτοκίνητα της σειράς 90 και της σειράς 60 της Volvo. Το νέο S60 θα είναι αρχικά διαθέσιμο με μια σειρά 4κύλινδρων βενζινοκινητήρων Drive – E καθώς και με δύο υβριδικές εκδόσεις plug – in.

Η παραγωγή του νέου S60 αναμένεται να ξεκινήσει το φθινόπωρο στο ολοκαίνουργιο εργοστάσιο παραγωγής της Volvo Cars, το οποίο βρίσκεται έξω από το Charleston της Νότιας Καρολίνας. Τέλος το νέο εργοστάσιο του Charleston θα είναι η μοναδική θέση παραγωγής για το νέο S60, που σημαίνει ότι όλα τα S60 θα κατασκευάζονται για την  Αμερική, αλλά και θα διοχετεύονται από εκεί για όλες τις χώρες του κόσμου.