Το γρηγορότερο Golf GTI

Το γρηγορότερο Golf GTI

Οι Γερμανοί της Volkswagen παρουσίασαν το νέο πρωτότυπο Golf GTI TCR, το οποίο εκτός ότι έρχεται από τους αγώνες αυτοκινήτου, θα είναι και το πιο γρήγορο GTI της σειράς. Ο Jurgen Stackmann, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Volkswagen παρουσίασε το νέο μοντέλο αναφέροντας πως το νέο μοντέλο προέρχεται από τα αγωνιστικά μοντέλα και πως πλέον δε θα είναι μόνο για λίγους, αλλά για όσους έχουν την ικανότητα να οδηγήσουν ένα τέτοιο μοντέλο.

Εξωτερικά το πρωτότυπο Golf GTI TCR ξεχωρίζει από το νέο προφυλακτήρα με το εμπρός σπόιλερ, καθώς και το πίσω διαχύτη, με τη διπλή απόληξη της εξάτμισης. Το λογότυπο GTI βρίσκεται μπροστά και πίσω, ενώ το λογότυπο TCR το συναντάμε στα πλαϊνά του αμαξώματος. Στο εσωτερικό, τα πολυτελή σπορ καθίσματα είναι κατασκευασμένα από ύφασμα, με το κόκκινο χρώμα να σπάει τη μονοτονία του γκρι.

Το νέο μοντέλο περιλαμβάνει σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου μεγέθους 18” ή προαιρετικά αυτές των 19”. Πίσω από τους μεγάλους τροχούς υπάρχει ένα σύστημα πέδησης υψηλής απόδοσης με διάτρητους δίσκους, που επιβραδύνουν το αυτοκίνητο παραγωγής εξίσου εύκολα όπως το αγωνιστικό αυτοκίνητο TCR. Φυσικά, παρέχονται ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα αμορτισέρ, τα οποία ενεργοποιούνται με το πάτημα ενός κουμπιού.

Το Golf GTI TCR διαθέτει ένα δίλιτρο TSI κινητήρα, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 290 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 37,7 κιλά. Η τελική ταχύτητα θα είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 χλμ/ώρα, αλλά θα μπορεί να αυξηθεί στα 264 χλμ/ώρα εάν ενεργοποιηθεί ο ηλεκτρονικός περιορισμός Vmax. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το γνωστό 7τάχυτο DSG κιβώτιο της Volkswagen.

Για όσους μπήκαν σε σκέψεις θα χρειαστεί να περιμένουν, αφού το Golf GTI TCR είναι ακόμα σε δοκιμαστική φάση, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δε θα το δούμε να κυκλοφορεί στους δρόμους. Από τα στοιχεία θα είναι το πιο γρήγορο GTI που έχει κυκλοφορήσει η Volkswagen μέχρι το επόμενο νέο μοντέλο. Εμείς απλά περιμένουμε να το δούμε στην πράξη.