Η μάχη των SUV καλά κρατεί, αφού το υποψήφιο αγοραστικό κοινό όλο και στρέφεται προς αυτή την κατηγορία. Η Volkswagen παρουσίασε ένα ακόμη SUV μοντέλο, με την ονομασία Taos. Το νέο μοντέλο είναι μικρότερο από Tiguan, με το συνολικό μήκος να φτάνει τα 4,42 μέτρα, το πλάτος να είναι 1,84 μέτρα, το ύψος 1,63 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο φτάνει τα 2,69 μέτρα.

Στο μπροστινό μέρος ξεχωρίζει η μάσκα με το σήμα της γερμανικής φίρμας και τη λωρίδα αλουμινίου που βρίσκεται στη μέση. Τα LED φωτιστικά σώματα, με τα LED φώτα ημέρας είναι μια προέκταση της μάσκας, ενώ στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν τα LED φωτιστικά σώματα, η αεροτομή στο τελείωμα της οροφής και η διπλή απόληξη της εξάτμισης. Η εξωτερική εμφάνιση ολοκληρώνεται με τις ζάντες αλουμινίου μεγέθους 17”, 18” και 19”.

Στο εσωτερικό υπάρχουν τα δίχρωμα καθίσματα, το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια και ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων. Οι δύο ψηφιακές οθόνες, μια για τον πίνακα οργάνων και μια αφής μεγέθους 6,5” (8” προαιρετικά), με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας θέλουν να κάνουν πιο άνετη τη ζωή του οδηγού. Το ηχοσύστημα διαθέτει 8 ηχεία, ενώ διατίθενται Wi-Fi Hotspot και ασύρματος φορτιστής για τα smartphone.

Μηχανικά το νέο Taos τροφοδοτείται από τον TSI κινητήρα χωρητικότητας 1,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 158 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 25,4 κιλά. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, με την κίνηση να μεταφέρεται στους εμπρόσθιους τροχούς. Επιπλέον, υπάρχουν και οι τετρακίνητες εκδόσεις, οι οποίες συνδυάζονται με το γνωστό 7τάχυτο DSG αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Το νέο Volkswagen Taos αρχικά όπως ανέφεραν οι ιθύνοντες της γερμανικής φίρμας θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά στην Αμερική, ενώ αργότερα θα το δούμε και σε άλλες αγορές του κόσμου, χωρίς να γνωρίζουμε όμως αν θα κάνει την εμφάνιση του και στην Ευρώπη. Όπως και να έχει το Taos μπαίνει σε μια μεγάλη και δύσκολη αγορά, έχοντας να αντιμετωπίσει ακόμα και τα άλλα μοντέλα της Volkswagen που βρίσκονται στην κατηγορία των SUV.