Το υβριδικό Fiat 500 εδώ και λίγο καιρό βρίσκεται στην ελληνική αγορά. Τώρα ο επίσημος αντιπρόσωπος της ιταλικής φίρμας στη χώρα μας το κάνει πιο προσιτό, με σκοπό να προσελκύσει ακόμη περισσότερους πελάτες. Με τιμή που πέφτει κάτω από τα 12.000€ είναι σίγουρο πως οι πωλήσεις του μικρού μοντέλου θα ανέβουν.

Εξωτερικά βλέπουμε το γνωστό 500αράκι χωρίς αλλαγές, αφού οι Ιταλοί προσπαθούν να μένουν σταθεροί, τουλάχιστον όσον αφορά στο συγκεκριμένο μοντέλο. Στο εσωτερικό βέβαια ο πίνακας οργάνων έχει προσαρμοστεί για να δείχνει και την ηλεκτρική ενέργεια πέρα από το ταχύμετρο και το στροφόμετρο.

Μηχανικά το υβριδικό Fiat 500 τροφοδοτείται από τον βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 1 λίτρου, αλλά και από έναν ηλεκτροκινητήρα BSG που αποτελείται από μια μπαταρία ιόντων λιθίου. Η μέγιστη ισχύς φτάνει τους 70 ίππους, ενώ οι εκπομπές ρύπων ανέρχονται σε 88 γρ/χλμ. Φυσικά, αυτό το απαλλάσσει από τα τέλη κυκλοφορίας κάτι που αναμένεται να το κάνει ακόμα πιο ελκυστικό.

Στο εξοπλισμό περιλαμβάνονται 7 αερόσακοι, κλιματισμός, ESP, Hill-Assist, ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικοί καθρέπτες, ηχοσύστημα, Bluetooth και χειριστήρια στο τιμόνι. Η τελική τιμή ορίστηκε στα 11.950€, ενώ προσφέρεται εργοστασιακή εγγύηση 5 ετών ή 200.000 χιλιομέτρων και οδική βοήθεια για 5 χρόνια. Σίγουρα, η τιμή είναι δελεαστική και αν αναλογιστεί κανείς ότι πρόκειται για υβριδικό αυτοκίνητο η απόσβεση αναμένεται να γίνει πολύ γρήγορα.