Η Opel μεγαλώνει τη γκάμα των κινητήρων για το Insignia δίνοντας περισσότερες επιλογές στους υποψήφιους αγοραστές. Πιο συγκεκριμένα το Insignia θα διαθέτει πλέον ένα νέο κινητήρα βενζίνης και έναν πετρελαίου. Ο κινητήρας βενζίνης είναι ο Turbo χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 170 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 35,6 κιλά. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, με το 0-100 να επιτυγχάνεται σε 8,7”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 228 χλμ/ώρα.

Από πλευράς πετρελαίου θα προστεθεί στη γκάμα ο νέος κινητήρας χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 174 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 38,7 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 8,9”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 223 χλμ/ώρα. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, με την κίνηση να μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς.

Και οι δύο κινητήρες είναι ήδη διαθέσιμοι στη γερμανική αγορά και σε λίγο καιρό θα βρίσκονται και στη χώρα μας. Τέλος, για όποιον ενδιαφέρεται στη Γερμανία η έκδοση Elegance του Insignia, με τον κινητήρα βενζίνης κοστολογείται στα 38.919€, ενώ αυτή του πετρελαίου και την τετρακίνηση στα 41.531€.