Η εξελίξεις στην αυτοκίνηση δε θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστη τη Hyundai, η οποία θα μπει και αυτή στο χορό των υβριδικών αυτοκίνητων με ένα νέο μοντέλο. Το Ioniq όπως θα ονομαστεί θα μπει αμέσως στην κατηγορία των ηλεκτροκινητήρων μαζί με αυτούς της βενζίνης αντιμετωπίζοντας τα ήδη γνωστά Chevrolet Volt και Toyota Prius. Το κορεάτικο μοντέλο αναμένεται να βρεθεί στην παραγωγή το 2017, με τις εξελίξεις δοκιμών να γίνονται μέσα στη χρονιά που διανύουμε.

hyundai ioniq 2Αν το δει κάποιος από κοντά θα καταλάβει αμέσως πως το Ioniq έχει πολλά κοινά από πλευράς σχεδιασμού, τόσο με το Volt, όσο και με το Prius. Φυσικά δεν είναι ακριβώς ίδια τα τρία μοντέλα, με το Ioniq να τραβάει τα βλέμματα λόγω της κομψής εμφάνισης, ελαχιστοποιώντας την αντίσταση του αέρα. Στο εσωτερικό η κομψή εμφάνιση συνεχίζεται με την κατασκευή να έχει γίνει από φιλικά υλικά προς το περιβάλλον. Η οθόνη αφής στο κέντρο της κονσόλας και το τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών κάνουν άνετη τη ζωή του οδηγού απολαμβάνοντας την οδήγηση.

Όπως είχε προβλεφθεί, το υβριδικό μοντέλο θα εφοδιαστεί με τον 4κύλινδρο κινητήρα εσωτερικής καύσης χωρητικότητας 1,6 λίτρων και έναν ηλεκτροκινητήρα με μπαταρία ιόντων λιθίου. Η συνολική ισχύς και των δύο κινητήρων είναι 148 ίππους, με το βενζινοκινητήρα να φτάνει τους 103 ίππους και τον ηλεκτροκινητήρα τους 43 ίππους, ενώ η μέγιστη ροπή φτάνει τα 14,8 και τα 17,2 κιλά αντίστοιχα. Οι κινητήρες συνεργάζονται με το νέο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 6 σχέσεων.

hyundai ioniq 3Δυστυχώς δεν υπάρχουν ακόμα πληροφορίες για τον ηλεκτροκινητήρα, αλλά όπως δείχνουν τα πράγματα δε θα χρειαστεί να περιμένουμε πολύ, αφού μέσα στο μήνα θα μάθουμε όλα τα χαρακτηριστικά του νέου μοντέλου. Η πρώτη επίσημη εμφάνιση του μπροστά στο κοινό αναμένεται να γίνει το Μάρτιο στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκίνητου της Γενεύης. Εμείς απλά ανυπομονούμε να δούμε το νέο εγχείρημα της Hyundai αν θα πετύχει, αφού η τιμή ενδέχεται να είναι πιο χαμηλή τόσο από το Volt, όσο και από το Prius.