Η Formula e όπως πολύ καλά γνωρίζουμε είναι ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με αμιγώς ηλεκτρικά μονοθέσια. Το αυτοκίνητο ασφαλείας δε θα μπορούσε να ήταν τίποτα παραπάνω από ηλεκτρικό και αυτό. Με κάθε επισημότητα η MINI παρουσίασε το νέο Safety Car της Formula e, που δεν είναι άλλο από το ΜΙΝΙ Electric Pacesetter. Το συγκεκριμένο μοντέλο όπως αναμενόταν είναι εμπνευσμένο από το John Cooper Works.

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες το εμπρός μέρος διαθέτει την κλασσική μάσκα του MINI με τα στρογγυλά φώτα, ενώ υπάρχουν Splitter αριστερά και τα δεξιά και ποδιά χαμηλά. Στο πίσω μέρος υπάρχει μια μεγάλη αεροτομή στο τελείωμα της οροφής, όπου βρίσκεται και ο φάρος, με το LED φωτισμό που είναι πορτοκαλί και πράσινος, ενώ στο κάτω μέρος υπάρχει ο διαχύτης που κάνει το Safety Car εντελώς διαφορετικό. Τέλος, υπάρχουν και οι δίχρωμες ζάντες αλουμινίου μεγέθους 18”, με διαστάσεις ελαστικών 245/40.

Φυσικά, όπως αναμενόταν, αφού το αυτοκίνητο θα βρίσκεται στην πίστα, εσωτερικά διαθέτει κλωβό ασφαλείας, με τα καθίσματα να έχουν ζώνες ασφαλείας 6 σημείων. Το τιμόνι είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα για την απορρόφηση των κραδασμών, ενώ ο πίνακας οργάνων είναι ψηφιακός. Στην κεντρική κονσόλα όπως γνωρίζουμε υπάρχει ο επιλογέας ταχυτήτων, το χειρόφρενο, καθώς και τα απαραίτητα κουμπιά για τα φώτα ασφαλείας.

Μηχανικά το Mini Electric Pacesetter τροφοδοτείται από τον ηλεκτροκινητήρα, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 184 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 28,5 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 6,7”, ενώ το βάρος του σε σχέση με το MINI Cooper SE είναι μειωμένο κατά 130 κιλά, με το συνολικό βάρος να φτάνει τα 1.230 κιλά.

Η πρεμιέρα του νέου Safety Car θα γίνει στο ePrix της Ρώμης που θα διεξαχθεί στις 10 Απριλίου, ενώ οδηγός θα είναι ο Πορτογάλος Bruno Correia. Η κίνηση της MINI φαίνεται πως είναι σημαντική υποστηρίζοντας τον ηλεκτρισμό ακόμα και στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, δείχνοντας πως θέλοντας και μη αυτό είναι το μέλλον.