Θα μπορούσε κάποτε το όνειρο της αιώνιας νεότητας να γίνει πραγματικότητα; Αν και κανένα ανθρώπινο ον δεν έχει πετύχει κάτι τέτοιο μέχρι τώρα, ένα μηχάνημα φαίνεται να τα έχει καταφέρει. Για την ακρίβεια, ένα Opel Astra Caravan του 2003. Ένα μοντέλο G τελευταίας γενιάς με κινητήρα πετρελαίου 1,7 λίτρων (80 ίππους) σε έκδοση Elegance και με βοηθητικό καλοριφέρ.

Το αυτοκίνητο και ο ιδιοκτήτης του, Henning Barth, εργαζόμενος στην Opel, κάλυπταν σχεδόν 100 χιλιόμετρα καθημερινά από το Hunsruck μέχρι τα κεντρικά της Opel στο Russelsheim. Το Astra και ο Barth δημιούργησαν μία “dream team” και έγραψαν μαζί 500.000 χιλιόμετρα χωρίς να απαιτηθούν μεγάλες επισκευές. Ο Barth είχε αγοράσει το Astra μεταχειρισμένο με 100.000 χιλιόμετρα αντί 5.000€. Στη συνέχεια, πρόσθεσε 500.000 χιλιόμετρα, οπότε τώρα έχει γράψει συνολικά 600.000 χιλιόμετρα.

“Το πιο εκπληκτικό είναι ότι το Astra δεν έχει γεράσει πολύ όλα αυτά τα χρόνια και με τέτοια χιλιομετρική κάλυψη. Ομολογουμένως, το προσέχω ιδιαιτέρως, αλλά είναι απίστευτο το γεγονός ότι ο κινητήρας, το κιβώτιο ταχυτήτων, ο υπερσυμπιεστής και η αντλία υψηλής πίεσης δεν ζήτησαν ποτέ κάτι. Ακόμα και ο συμπλέκτης είναι ο αρχικός” σχολιάζει με υπερηφάνεια ο Barth μετά από 17 ευτυχισμένα χρόνια με το Astra του.

Ωστόσο, το ευτυχισμένο δίδυμο ακολουθεί τώρα ξεχωριστούς δρόμους. Ο Barth δώρισε το γεμάτο ενέργεια Astra του στη συλλογή Opel Classic. Το Station Wagon με τα 600.000 χιλιόμετρα στο κοντέρ θα αποκτήσει μία τιμητική θέση στη συλλογή του Russelsheim, ενώ ο Barth έχει αγοράσει κάποιο άλλο Astra, ένα καλοσυντηρημένο μοντέλο της γενιάς J με κινητήρα πετρελαίου 2 λίτρων (165 ίππων). Επίσης ξεκινά ένα νέο εγχείρημα, να καταρρίψει τη χιλιομετρική κάλυψη του προηγούμενου μοντέλου.

Η Opel προσέφερε το Astra G μεταξύ 1998 και 2005 σε 7 εκδόσεις αμαξώματος με 12 κινητήρες, η ισχύς των οποίων κυμαινόταν από 65 έως 200 ίππους. Το 2002, η οικογένεια του μοντέλου υποδέχτηκε ένα “άλογο ιπποδρόμου” με τη μορφή του Astra OPC, αρχικά με ισχύ 192 ίππους και αργότερα με 200. Το Astra G ήταν διαθέσιμο ως 3θυρο και 5θυρο Hatchback, 4θυρο Notchback, Coupe, Cabrio, Station Wagon και VAN διανομών. Σχεδόν 4.000.000 αντίτυπα του Astra G πέρασαν από τις γραμμές παραγωγής.