Η επαγγελματική σχολή της Skoda συνεχίζει να δημιουργεί αυτοκίνητα δείχνοντας το μέλλον ουσιαστικά της τσέχικης εταιρείας. Αυτή τη φορά 35 φοιτητές από της σχολή δημιούργησαν ένα πρωτότυπο Pickup με την ονομασία Mountiaq. Το νέο μοντέλο δεν είναι άλλο από ένα μικρό επαγγελματικό όχημα. Διαθέτει καινοτόμο σχεδιασμό, εφέ φωτισμού και νέα έξυπνα χαρακτηριστικά.

Το 6ο μοντέλο που δημιουργούν οι φοιτητές της Skoda βασίζεται στο πετυχημένο Kodiaq που συνδυάζει τη χρηστικότητα και τον εντυπωσιακό σχεδιασμό. Το πορτοκαλί χρώμα είναι αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει αμέσως, όμως αυτό που το κάνει και δείχνει πιο εντυπωσιακό είναι η μπάρα στη μάσκα και η ράβδος φωτισμού στην οροφή.

Το μήκος φτάνει τα 4,99 μέτρα, το πλάτος τα 2.00 μέτρα και το ύψος τα 1,71 μέτρα. Το μεταξόνιο φτάνει τα 2,78 μέτρα, ενώ το συνολικό βάρος είναι 2.450 κιλά. Η μάσκα παραμένει όπως τη γνωρίζουμε, με τα LED φωτιστικά σώματα, τα φώτα ημέρας και τους διπλούς προβολείς ομίχλης. Στο πίσω μέρος απουσιάζει το σήμα της εταιρείας, το οποίο έχει αντικατασταθεί από το ολογράφως “SKODA”, όπως γίνεται πλέον σε όλα τα καινούργια μοντέλα.

Οι φοιτητές ξεκίνησαν την εργασία τους το φθινόπωρο του 2018 και χρειάστηκαν περισσότερες από 2.000 ώρες έντονης εργασίας για να την ολοκληρώσουν και να φτάσουν στο σημερινό αποτέλεσμα. Στη διαδικασία ξεκίνησαν με την ενίσχυση του σώματος, για να αφαιρέσουν την οροφή του Skoda Kodiaq, καθώς και ένα πίσω πλαίσιο για να δημιουργήσουν την καμπίνα και την καρότσα.

Ακόμα ένα πράγμα που κάνει σημαντική διαφορά σε σχέση με τα υπάρχοντα μοντέλα είναι η μεγάλη εισαγωγή αέρα που βρίσκεται ψηλά στο εξωτερικό πλαϊνό κομμάτι του συνοδηγού και διοχετεύει ιδανικά τον αέρα για την καλύτερη ψύξη του κινητήρα. Στο εσωτερικό τα καθίσματα διαθέτουν πορτοκαλί λεπτομέρειες, όπως το τιμόνι και ο επιλογέας ταχυτήτων, ενώ υπάρχει ένα ισχυρό ηχοσύστημα, το οποίο έχει ισχύ 320 Watt και συμπληρώνεται από έναν ενισχυτή και ένα υπεργούφερ που είναι 2.000 Watt το κάθε ένα.

Μηχανικά οι φοιτητές το δοκίμασαν με έναν TSI βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 190 ίππους. Το νέο μοντέλο των φοιτητών της τσέχικης εταιρείας όπως έχει αποδειχτεί θα πάρει το δρόμο για την παραγωγή ίσως με άλλο όνομα και λίγο αλλαγμένο, αλλά όπως φαίνεται για άλλη μια φορά οι φοιτητές της Skoda δείχνουν για άλλη μια φορά πως μπορούν να ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία.