Οι επετειακές εκδόσεις δημιουργούνται από τις εταιρείες με σκοπό την αύξηση των πωλήσεων, αλλά και να δώσουν στους υποψήφιους αγοραστές κάτι διαφορετικό σε σχέση με τις υπάρχουσες εκδόσεις. Αυτό έκανε και η Alfa Romeo με τη Giulietta Veloce S Edition. Μπορεί το ιταλικό μοντέλο να ανανεώθηκε πριν λίγους μήνες (Alfa Romeo Giulietta), αλλά οι Ιταλοί δεν εφησυχάζονται και έτσι δημιούργησαν αυτή την ειδική έκδοση.

Η Giulietta Veloce S Edition διαθέτει κόκκινες λεπτομέρειες στη μάσκα, στα πλαϊνά και στο πίσω μέρος. Η αεροτομή στο τελείωμα της οροφής, ο διαχύτης και η διπλή απόληξη της εξάτμισης, μαζί με τις μαύρες ζάντες αλουμινίου μεγέθους 18”, δίνουν μια πιο άγρια μορφή στο αμάξωμα. Οι εξωτερικοί χρωματισμοί είναι τρεις και είναι οι Alfa White, Alfa Black και Stromboli Grey.

Στο εσωτερικό η Veloce S Edition διαθέτει τα δερμάτινα καθίσματα από Alcantara, όπως και το τιμόνι και ο επιλογέας ταχυτήτων. Το ηχοσύστημα Bose High Performance με τα 10 ηχεία αποδίδει την τέλεια ακουστική, ενώ υπάρχουν τα κόκκινα λογότυπα Veloce S Edition και τα αλουμινένια πεντάλ.

Μηχανικά η Giulietta Veloce S Edition τροφοδοτείται από τον κινητήρα χωρητικότητας 1,75 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 237 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 34,6 κιλά. Ο κινητήρα συνδυάζεται με το 6τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, με την κίνηση να μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς. Τα φρένα της Brembo με τις κόκκινες δαγκάνες είναι υπεύθυνα για το αποτελεσματικό φρενάρισμα, ενώ υπάρχουν και σπορ αναρτήσεις.

Για όσους ενδιαφέρονται θα πρέπει να κινηθούν άμεσα, αφού θα κατασκευαστούν μόλις 30 κομμάτια. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή τα εξτρά που έχουν τοποθετηθεί στο αυτοκίνητο ξεπερνούν τα 6.000€, με την τιμή του αυτοκινήτου να ορίζεται στα 40.000€. Μπορεί να είναι πολλά, αλλά όπως φαίνεται η Giulietta Veloce S Edition αξίζει και με το παραπάνω.