Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν αρχίσει και κατέχουν περισσότερο χώρο στη ζωή μας. Οι εταιρείες θέλουν να δημιουργήσουν περισσότερα ηλεκτρικά μοντέλα δείχνοντας ότι το μέλλον είναι η ηλεκτροκίνηση. Η Nissan παρουσίασε το νέο Leaf e+, που ουσιαστικά είναι μια πιο ισχυρή εκδοχή του γνωστού μας Leaf.

Το νέο μοντέλο ουσιαστικά διαθέτει μια επιπλέον μπαταριά ιόντων λιθίου 62 kWh, η οποία προστίθεται στην ήδη υπάρχουσα μπαταρία ιόντων λιθίου των 40 kWh. Έτσι ο ηλεκτροκινητήρας φτάνει πλέον τους 217 ίππους και τα 34,6 κιλά ροπής. Η νέα αυτή δυναμική του κινητήρα προσφέρει γρηγορότερη μετάβαση από τα 80 στα 120 χλμ/ώρα, 13% πιο γρήγορα.

Μεγαλύτερη είναι και η αυτονομία, αφού πλέον με μια φόρτιση μπορεί να διανύσει μια απόσταση 385 χιλιομέτρων, από 364 που είναι στη βασική έκδοση. Έκτος όμως της μπαταρίας ανανεώθηκε και το εσωτερικό με την οθόνη αφής μεγέθους 8”, όπου περιλαμβάνεται το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Φυσικά και σε αυτό το μοντέλο υπάρχουν τα συστήματα ProPilot και e-Pedal.

Το Leaf e+ θα συνοδεύεται επίσης από μια σειρά συστημάτων ασφαλείας, όπως τα Intelligent Lane Intervention, Lane Departure Warning, Intelligent Emergency Braking, Blind Spot Warning, Rear Cross Traffic Alert και Intelligent Around View Monitor.

Οι Ιάπωνες σε όσους αγοράσουν το Nissan Leaf e+ θα προσφέρουν και έναν νέο ταχυφορτιστή 70 kW (100 kW μέγιστο) για να φορτίζει ταχύτερα τη μπαταρία. Τέλος, το νέο Nissan Leaf e+ αναμένεται στην ευρωπαϊκή αγορά στα μέσα του καλοκαιριού.