Το αγαπημένο MINI γιορτάζει φέτος τα 60 χρόνια ιστορίας και οι Βρετανοί για να το τιμήσουν με κάθε επισημότητα δημιούργησαν ένα σύγχρονο MINI περιορισμένης έκδοσης. Το επετειακό μοντέλο με την ονομασία 60 Years Edition θέλει να εντυπωσιάσει και τα καταφέρνει με το ιδιαίτερο πράσινο χρώμα και τη μαύρη οροφή, με τα μαύρα καπάκια στους καθρέπτες.

Εκτός όμως του πράσινου χρώματος θα υπάρχουν και τα Midnight Black Metallic, Moonwalk Grey Metallic, Melting Silver Metallic, MINI Yours Lapisluxury Blue, καθώς και η αλλαγή της λεύκης οροφής αντί της μαύρης, όπως και στα καπάκια των καθρεπτών. Το έμβλημα των 60 χρόνων βρίσκεται τοποθετημένο στην αριστερή λωρίδα του καλύμματος του κινητήρα, καθώς και στα πλαϊνά πάνω από τα φλας.

Τα LED φωτιστικά σώματα όπως και τα πίσω φωτιστικά σώματα με την απεικόνιση της μισής σημαίας των Βρετανών, τονίζει ακόμη πιο έντονα τη διαφορετικότητα, ενώ η διπλή απόληξη της εξάτμισης στο κέντρο και οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 17” ολοκληρώνουν την εξωτερική εμφάνιση.

Στο εσωτερικό και εδώ υπάρχουν οι διαφορές που τονίζουν ότι πρόκειται για επετειακή έκδοση. Το έμβλημα “60 Years”, καθώς και το τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια και τα δερμάτινα καθίσματα με το χρωματισμό Dark Cacao δείχνουν τη διαφορετικότητα του 60 Years Edition.

Το πακέτο Navigation Plus περιλαμβάνει τη μεγαλύτερη οθόνη αφής μεγέθους 8,8” με σύστημα πλοήγησης, Apple CarPlay, δυνατότητα σύνδεσης Bluetooth και ασύρματη φόρτιση. Επιπλέον, υπάρχει κάμερα οπισθοπορείας, αναδιπλούμενοι εξωτερικοί καθρέφτες και αισθητήρες στάθμευσης εμπρός και πίσω.

Μηχανικά το MINI 60 Years Edition θα τροφοδοτείται με τέσσερις κινητήρες δύο βενζίνης και δύο πετρελαίου, με τη μέγιστη ισχύ να κυμαίνεται από 136 έως 192 ίππους. Για όσους ενδιαφέρονται δυστυχώς θα κυκλοφορήσουν μόλις 500 κομμάτια και αυτά στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τα πρώτα αυτοκίνητα αναμένεται να παραδοθούν το Μάρτιο, με την τιμή στο νησί να ορίζεται στις 29.990£ ή στα 33.830€.