Η Mitsubishi παρουσίασε επίσημα τη νέα γενιά του Outlander. Το ιαπωνικό μοντέλο βασίζεται στη πλατφόρμα CMF-C/D, στην οποία δημιουργείται και το νέο Nissan X-Trail. Αυτό γίνεται βέβαια στα πλαίσια της συνεργασίας που έχει η Mitsubishi με τη Nissan. Το νέο Outlander μπαίνει την τέταρτη γενιά και οι Ιάπωνες του δίνουν την ονομασία “I-Fu-Do-Do”, το οποίο σημαίνει μαγευτικό και αυθεντικό.

Το νέο Outlander έχει μήκος 4,71 μέτρα, πλάτος 1,86 μέτρα και ύψος 1,74 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο του φτάνει τα 2,71 μέτρα. Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες το Outlander διαθέτει τη νέα μάσκα με τις λεπτομέρειες χρωμίου. Τα LED φωτιστικά σώματα έχουν νέα διάταξη, με τα φώτα ημέρας να είναι αποσπόμενα από αυτά της πορείας. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν και εδώ τα LED φωτιστικά σώματα, καθώς και η αεροτομή στο τελείωμα της οροφής.

Στο εσωτερικό δεσπόζουν οι δύο ψηφιακές οθόνες. Πρόκειται για τον πίνακα οργάνων που αποτελείται από την οθόνη μεγέθους 12,3”, ενώ υπάρχει και η οθόνη αφής μεγέθους 8”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Για όσους θέλουν προαιρετικά υπάρχει και αυτή των 9”. Τα συστήματα Apple CarPlay και Android Auto κάνουν παιχνίδι την πρόσβαση με τα smartphone, ενώ υπάρχουν αρκετές θύρες USB, η οθόνη head-up display, το ενεργό Cruise Control και το ηχοσύστημα της Bose με τα 10 ηχεία. Τα σπορ καθίσματα με τις πορτοκαλί ραφές, το δερμάτινο τετράκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια και ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων δίνουν μια άλλη αίσθηση.

Όπως είναι γνωστό η Mitsubishi έχει το θέμα με τους ρύπους στην Ευρώπη και έτσι μηχανικά η επιλογή δεν είναι άλλη από τον 4κύλινδρο κινητήρα χωρητικότητας 2,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 184 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 24,9 κιλά. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το 8τάχυτο CVT κιβώτιο, με την κίνηση να μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς. Τέλος, μέσα στο έτος αναμένεται και η υβριδική έκδοση του μοντέλου.

Μπορεί το νέο Outlander για την ώρα να μην βρίσκεται στην Ευρώπη, όμως είναι σίγουρο πως όταν ξανάρθει θα έχει τις πωλήσεις που πρέπει, αφού το ιαπωνικό μοντέλο ήταν ιδιαίτερα αγαπητό στους ευρωπαίους. Άλλωστε και στην ελληνική αγορά η Mitsubishi είχε ένα ικανοποιητικό μερίδιο, αφού αρκετοί ήταν αυτοί που προτιμούσαν τα αυτοκίνητα της.