Ο επίσημος αντιπρόσωπος της Volkswagen στην ελληνική αγορά ανακοίνωσε τη διάθεση του υβριδικού Golf με τον κινητήρα των 1.500 κ.εκ. και τους 130 ίππους. Οπτικά η συγκεκριμένη έκδοση του γερμανικού μοντέλου δεν έχει διαφορές από αυτά που βρίσκονται ήδη στους δρόμους.

Όπως αναφέραμε η εν λόγω έκδοση τροφοδοτείται από τον eTSI κινητήρα χωρητικότητας 1,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 130 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 20,3 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 9,4”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 213 χλμ/ώρα. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το DSG αυτόματο κιβώτιο των 7 σχέσεων, με την κίνηση να μεταφέρεται στους εμπρόσθιους τροχούς. Με βάση τον κατασκευαστή η μέση κατανάλωση είναι 5,6 λίτρα/100χλμ, ενώ οι εκπομπές ρύπων ανέρχονται σε 128 γρ/χλμ, κάτι που σημαίνει πως τα τέλη κυκλοφορίας είναι μόλις 81,92€.

Για όσους ενδιαφέρονται υπάρχει μια και μοναδική έκδοση, με το επίπεδο εξοπλισμού Style και την τιμή να ορίζεται στα 26.520€. Σίγουρα η τιμή μπορεί να φαίνεται λίγο τσιμπημένη σε σχέση με άλλα μοντέλα, αλλά είναι σίγουρο πως όποιος κινείται συνέχεια θα κάνει την απόσβεση πολύ γρήγορα.