Το νέο Mitsubishi Colt άλλαξε

ByXenofwntas

10/06/2023 ,

Η Mitsubishi παρουσίασε το νέο Colt, το οποίο όπως φαίνεται γίνεται αδελφάκι του Renault Clio. Αυτό οφείλεται στη σύμπραξη των τριών εταιρειών Renault, Nissan και Mitsubishi. Το νέο μοντέλο αν και κινείται στα χνάρια του ASX έχει πάρα πολλά κοινά στοιχεία με το Clio. Το νέο Colt βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-B, ενώ θα αποκτήσει και υβριδική έκδοση.

Εξωτερικά υπάρχει η γνωστή μάσκα που διαθέτουν τα Mitsubishi με τα στοιχεία αλουμινίου, ενώ το σήμα της ιαπωνικής εταιρείας δεσπόζει στη μέση. Τα LED φωτιστικά σώματα και τα LED φώτα ημέρας το κάνουν πιο όμορφο, ενώ στο πίσω μέρος υπάρχουν τα LED φωτιστικά σώματα, η αεροτομή, ενώ σε γενικές γραμμές είναι ο ίδιος σχεδιασμός με το Renault Clio.

Μπαίνοντας στο εσωτερικό ξεχωρίζουν οι δύο ψηφιακές οθόνες, μια για τον πίνακα οργάνων μεγέθους 10” και μια κάθετη αφής μεγέθους 7” ή 9,3”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια και ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων ανεβάζουν τον πήχη της πολυτέλειας. Κάτω από την οθόνη αφής υπάρχουν τα κουμπιά για τις ρυθμίσεις του κλιματισμού, ενώ υπάρχει και το ηλεκτρικό χειρόφρενο.

Μηχανικά το νέο Colt τροφοδοτείται από δύο κινητήρες βενζίνης και μια υβριδική έκδοση. Η βασική έκδοση βενζίνης είναι με τον ατμοσφαιρικό κινητήρα χωρητικότητας 1 λίτρου, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 66 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 9,6 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 17,1”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 160 χλμ/ώρα. Η πιο ισχυρή έκδοση βενζίνης είναι με τον υπερτροφοδοτούμενο χωρητικότητας 1 λίτρου, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 90 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 16,3 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 12,2”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 180 χλμ/ώρα.

Για όσους θέλουν θα υπάρχει και η υβριδική έκδοση που αποτελείται από τον ατμοσφαιρικό κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 1,6 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 94 ίππους και από δύο ηλεκτροκινητήρες 49 και 25 ίππων. Η συνδυαστική ισχύ και των τριών κινητήρων φτάνουν τους 145 ίππους. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 9,3”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 180 χλμ/ώρα.

Το νέο Mitsubishi Colt θα κατασκευάζεται στην Προύσα της Τουρκίας, ενώ η παραγωγή του αναμένεται να ξεκινήσει το Σεπτέμβριο. Την ίδια εποχή αναμένεται να ξεκινήσουν και οι πωλήσεις. Οι τιμές ακόμα δεν ανακοινώθηκαν, αλλά σύμφωνα με τις πληροφορίες θα είναι περίπου στα ίδια επίπεδα με αυτές του Renault Clio.