Για ακόμη μια φορά, η CUPRA βρέθηκε στην έκθεση Automobile Barcelona από τις 13 έως τις 21 Μαΐου, παρουσιάζοντας τις τελευταίες της καινοτομίες και την ισχυρή δέσμευση της εταιρείας στην ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων. Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας της έκθεσης, ο Wayne Griffiths, Διευθύνων Σύμβουλος της SEAT και της CUPRA, επιβεβαίωσε το όνομα του μελλοντικού αστικού ηλεκτρικού αυτοκινήτου της μάρκας, του CUPRA Raval. Ένα όνομα που χρησιμεύει ως φόρος τιμής στη γειτονιά Raval στην καρδιά της Βαρκελώνης.

“Η γειτονιά Raval είναι ένα από τα πιο εκπληκτικά μέρη της Βαρκελώνης. Και σήμερα, είμαστε περήφανοι που ανακοινώνουμε πως το μελλοντικό αστικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο της μάρκας θα έχει αυτό το όνομά και θα αντιπροσωπεύει το πνεύμα της. Όπως κάναμε με το CUPRA Born, τώρα θέλουμε να εκφράσουμε την ουσία του Raval και να συνεχίσουμε να εμπνέουμε τον κόσμο από τη Βαρκελώνη”, ανέφερε ο Wayne Griffiths.

“Το CUPRA Raval δεν είναι απλώς ένα ακόμη αυτοκίνητο. Είναι μια πρόσκληση για μια νέα γενιά, που περιμένει κάτι καλύτερο. Ένα αστικό, επαναστατικό και 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο, με δικό του χαρακτήρα και συνδεδεμένο με την “Gen Z”. Κάτι πιο συναισθηματικό”. συνέχισε ο Wayne Griffiths.

Το CUPRA Raval θα παράγεται στο κεντρικό εργοστάσιο της SEAT στο Martorell. Η εταιρεία θα επενδύσει 3.000.000.000€ για τη μετατροπή του εργοστασίου από την εσωτερική καύση στην ηλεκτροκίνηση και θα παράγει ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2025 με βάση την πλατφόρμα Small MEB του Ομίλου Volkswagen. Η SEAT πρωτοστατεί στο Small BEV Cluster για διάφορες μάρκες του Ομίλου Volkswagen.