Το Subaru Impreza WRX STI είναι ο διακαής πόθος πολλών από εμάς. Φυσικά, όπως γνωρίζουμε η τελευταία γενιά του δημιουργήθηκε το 2021 και πλέον δύσκολα θα το βρει κάποιος καινούργιο. Ακόμα και τα παλιά μοντέλα έχουν τη δική τους αίγλη και αυτό φάνηκε και στην Ολλανδία, όπου βρέθηκε ένα πολύ περιποιημένο Subaru Impreza WRX STI, το οποίο δε χρειάστηκε πολύ για να βρει το νέο του αγοραστή.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για ένα Impreza WRX STI, το οποίο βγήκε από το εργοστάσιο της Subaru στην Ιαπωνία τον Ιούλιο του 2004 και βρέθηκε σε μια ελβετική αντιπροσωπεία. Μέχρι σήμερα, βρισκόταν στην αντιπροσωπεία Premium Classics στην Ολλανδία περιμένοντας το δεύτερο ιδιοκτήτη του. Το αυτοκίνητο είναι βαμμένο σε Java Black Pearl χρώμα που είναι και το πρωτότυπο. Επιπλέον, υπάρχουν οι χρυσαφί ζάντες αλουμινίου με τις χρυσαφί δαγκάνες των φρένων. Στο εσωτερικό υπάρχουν τα μπλε-μαύρα bucket καθίσματα με τις ροζ λεπτομέρειες, το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι, ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων και τα πεντάλ αλουμινίου.

Μηχανικά τροφοδοτείται από το γνωστό Turbo Boxer κινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 265 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 34,9 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε μόλις 5,5”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 244 χλμ/ώρα. Φυσικά, όπως γνωρίζουμε η κίνηση μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς, ενώ υπάρχει και η σπορ ανάρτηση. Αυτό όμως που είναι το πιο ενδιαφέρον είναι πως το συγκεκριμένο Subaru Impreza WRX STI έχει μόλις 26.280 χιλιόμετρα στο κοντέρ και έχει κάνει όλα του τα Service στην ώρα του.

Με του που εμφανίστηκε η αγγελία τα τηλέφωνα στην Premium Classics πήραν φωτιά όπως ήταν αυτονόητο. Φυσικά, η τιμή του ήταν κάτι παραπάνω από εξωφρενική, αφού η Premium Classics ούτε λίγο ούτε πολύ ζητούσε 79.950€. Πάντως το ποσό δεν αποτέλεσε πρόβλημα για το νέο αγοραστή. Μπορεί κάποιοι να το θεωρήσουν πανάκριβο για μεταχειρισμένο, όμως αυτός που το απέκτησε είμαστε σίγουροι πως θα το απολαύσει και με το παραπάνω.