Η Fiat αποκάλυψε το νέο Topolino. Ουσιαστικά είναι η ιταλική πρόταση απέναντι στο Citroen Ami και το Opel Rocks-e. Το νέο μοντέλο είναι ένα μικρό ηλεκτρικό όχημα που μπορεί να κινηθεί πολύ άνετα μέσα σε μια μεγαλούπολη. Η λέξη Topolino είναι ιταλική και προέρχεται από τον Μίκυ Μάους, ενώ στη Fiat χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στο 500αράκι του 1936. Μπορεί σήμερα να βλέπουμε ένα νέο Topolino, όμως η έμπνευση έρχεται από το Fiat 500 του 1957.

Το νέο Topolino διαθέτει στρογγυλούς προβολείς, ενώ τα καλύμματα των τροχών θυμίζουν κάτι από το παρελθόν. Παράλληλα αντί για πόρτες έχει σχοινιά, ενώ λείπουν και τα παράθυρα. Η μαλακή οροφή που υπάρχει μπορεί να αφαιρεθεί και έτσι το Topolino μπορεί να είναι σχεδόν ολόκληρο ανοιχτό. Το ανοιχτόχρωμο πράσινο χρώμα θυμίζει έντονα το Fiat 500, ενώ στο εσωτερικό υπάρχει η δίχρωμη ταπετσαρία πράσινου-λευκού στα καθίσματα, όπως και στο ταμπλό.

Από μηχανικής πλευράς δεν αποκαλύφθηκε κάτι, όμως όπως όλα δείχνουν το νέο ηλεκτρικό Topolino πιθανότατα να διαθέτει και αυτό το σύστημα των Citroen Ami και Opel Rocks-e, με έναν ηλεκτροκινητήρα, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 8 ίππους, ενώ η μέγιστη αυτονομία με τη μπαταρία ιόντων λιθίου των 5,5 kWh θα φτάνει τα 70 χιλιόμετρα.

Μπορεί ακόμα να μη γνωρίζουμε τα πλήρη χαρακτηριστικά του νέου Fiat Topolino, όμως όπως όλα δείχνουν οι Ιταλοί είναι έτοιμοι να το διοχετεύσουν στις ευρωπαϊκές αγορές αρχής γενομένης από αυτή της Ιταλίας. Όσο για την τιμή; Περίπου θα κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με τα Citroen Ami και Opel Rocks-e.