Η Mazda παρουσίασε το νέο CX-50, το οποίο σύμφωνα με τα στοιχεία τοποθετείται ανάμεσα στο CX-30 και στο CX-5. Το νέο SUV της ιαπωνικής εταιρείας είναι βασισμένο στη φιλοσοφία Kodo και διαθέτει τετρακίνηση με την τεχνολογία  i-Activ All-Wheel Drive.

Η μεγάλη μάσκα διατηρείται με το σήμα της Mazda να δεσπόζει στη μέση, ενώ τα LED φωτιστικά σώματα με τα LED φώτα ημέρας δένουν αρμονικά. Η απουσία των προβολέων ομίχλης είναι αισθητή, αφού έχουν αντικατασταθεί από αεραγωγούς για την καλύτερη ροή του αέρα και ψύξη του κινητήρα. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν και εδώ τα LED φωτιστικά, η αεροτομή στο τελείωμα της οροφής και η διπλή απόληξη της εξάτμισης.

Στο εσωτερικό υπάρχει η οθόνη αφής, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Τα καφέ δερμάτινα καθίσματα, το τριάκτινο δερμάτινο τιμόνι με τα χειριστήρια και ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων ανεβάζουν τον πήχη της πολυτέλειας. Το Mi-Drive μπορεί να επιλέξει το πρόγραμμα οδήγησης ανάλογα το οδόστρωμα. Φυσικά, υπάρχουν και τα συστήματα Apple CarPlay και Android Auto, τα οποία κάνουν τη σύνδεση με τα smartphone παιχνίδι.

Μηχανικά το νέο CX-50 αρχικά θα τροφοδοτείται από δύο κινητήρες βενζίνης. Πρόκειται για τον ατμοσφαιρικό Skyactiv-G τετρακύλινδρο κινητήρα χωρητικότητας 2,5 λίτρων, αλλά και τον Skyactiv-G Turbo κινητήρα με την ίδια χωρητικότητα. Αργότερα αναμένονται και άλλες εκδόσεις όπως αυτές του πετρελαίου καθώς και ένα υβριδικό σύστημα. Οι κινητήρες θα συνδυάζονται με το 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Οι πωλήσεις του νέου Mazda CX-50 θα ξεκινήσουν μέσα στο 2022, ενώ η κατασκευή του θα γίνει στο εργοστάσιο που υπάρχει από κοινού με την Toyota στην πόλη Huntsville της Alabama των Η.Π.Α. Το νέο Mazda CX-50 μπορεί να είναι μια ενδιαφέρουσα πρόταση, όμως στην ελληνική αγορά τα 2.500 κ.εκ. μπορεί να αποτελέσουν αρνητικό παράγοντα για την απόκτηση του. Όπως και να έχει πάντως η τελική απόφαση είναι δική σας.