Η Lexus γνωρίζει πολύ καλά πώς να εντυπωσιάζει τόσο το υποψήφιο αγοραστικό κοινό της, όσο και αυτούς που δεν έχουν σκεφτεί ποτέ να αποκτήσουν ένα Lexus. Η θυγατρική της Toyota δημιούργησε το νέο LS 500, το οποίο συνδυάζει όλα τα στοιχεία της πολυτέλειας, της ασφάλειας και της ταχύτητας. Η παρουσίαση του νέου μοντέλου επιλέχθηκε να γίνει στην Αμερική και συγκεκριμένα στο Τέξας επειδή οι Ιάπωνες όπως φαίνεται στοχεύουν για τα καλά την αμερικάνικη αγορά αυτοκινήτου.

Η σειρά Inspiration είναι αυτή που ανήκει το νέο LS 500 και είναι το τέταρτο που δημιουργείται. Το αμάξωμα επιλέχθηκε να διαθέτει ένα διαφορετικό χρώμα, το οποίο ονομάζεται Deep Garnet και είναι κάτι που το κάνει να ξεχωρίζει αμέσως. Η μεγάλη μάσκα με το σήμα της εταιρείας ο προφυλακτήρας με την απουσία των προβόλων ομίχλης και τα λεπτά LED φωτιστικά σώματα δημιουργούν ένα όμορφο αποτέλεσμα για τη μπροστινή όψη. Στο πίσω μέρος διακρίνεται η κλασσική μορφή ενός Sedan μοντέλου, με τα μεγάλα φωτιστικά σώματα και τη διπλή απόληξη της εξάτμισης. Η εξωτερική εμφάνιση ολοκληρώνεται με τις ζάντες αλουμινίου Black Vapor Chrome μεγέθους 20”.

Στο εσωτερικό η διχρωμία λευκού-μαύρου είναι αυτή που δίνει μια διαφορετικότητα στον οδηγό και τους επιβάτες. Τα λευκά δερμάτινα καθίσματα σε συνδυασμό με το μαύρο δερμάτινο τιμόνι με τα χειριστήρια και το μαύρο δερμάτινο ταμπλό δείχνουν την πολυτέλεια που δίνει η Lexus στα αυτοκίνητα της. Επιπλέον, οι γυάλινες επιφάνειες Kiriko τονίζουν ακόμη περισσότερο τη διαφορετικότητα. Φυσικά, η οθόνη αφής με το σύστημα πολυμέσων και ψυχαγωγίας, αλλά και ο μπλε LED φωτισμός είναι αυτά που ολοκληρώνουν ένα υψηλής αισθητικής εσωτερικό.

Κάτω από το καπό κρύβεται ο V6 κινητήρας χωρητικότητας 3,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 416 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 61 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε μόλις 4,6”, ενώ όπως αναμενόταν η κίνηση μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς. Επιπλέον, το νέο LS 500 διαθέτει το κεντρικό διαφορικό Torsen με κεντρικό άξονα για περαιτέρω ενίσχυση της σταθερότητας και της σωστής πρόσφυσης στις στροφές.

Το νέο Lexus LS 500, όπως ανακοίνωσαν οι Ιάπωνες θα είναι για λίγους, αφού θα κυκλοφορήσει σε μόλις 300 μονάδες που θα κυκλοφορήσουν μόνο στις Η.Π.Α. Όποιος θέλει να το αποκτήσει ίσως θα πρέπει να το ξανασκεφτεί, αφού εκτός το κόστους του αυτοκινήτου θα πρέπει να οργανώσει ένα ταξίδι στην άλλη άκρη της γης με ότι αυτό συνεπάγεται και στο οικονομικό.