Η Zhiji είναι μια κινέζικη εταιρεία υπό τη σκέπη της SAIC Motor. Οι Κινέζοι πραγματικά μας εντυπωσίασαν με την αποκάλυψη ενός νέου ηλεκτρικού οχήματος με πολύ μεγάλη αυτονομία και κατασκευή από αλουμίνιο. Φυσικά, το νέο μοντέλο δε σταματάει τις εκπλήξεις μόνο εκεί, αφού είναι γεμάτο κάμερες και αισθητήρες.

Το Zhiji L7 είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό Sedan μοντέλο, το οποίο είναι αρκετά επιθετικό μπροστά με τα LED φωτιστικά σώματα να έχουν μια ιδιαίτερη σχεδίαση. Όπως ήταν αναμενόμενο δεν υπάρχει μάσκα που να είναι ανοιχτή για την καλύτερη ροή του αέρα, αφού τα ηλεκτρικά μοντέλα τις έχουν κλειστές. Στο πίσω μέρος το Sedan μοντέλο εντυπωσιάζει και πάλι με τα LED φωτιστικά σώματα, τα οποία βρίσκονται σε όλο το πλάτος του αυτοκινήτου. Εντυπωσιακές είναι και οι μεγάλες ζάντες αλουμινίου που το κάνουν πιο όμορφο.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζει η τεράστια 4K ψηφιακή οθόνη μεγέθους 39”, η οποία χωρίζεται σε τρία κομμάτια. Επιπλέον, στη θέση του κιβωτίου ταχυτήτων βρίσκεται μια ακόμη ψηφιακή οθόνη μεγέθους 12,8”. Το τιμόνι κόβει το κυκλικό κομμάτι από την κάτω πλευρά και γίνεται επίπεδο, ενώ τα χειριστήρια είναι αφής. Φυσικά, η πολυτέλεια περισσεύει με τα δερμάτινα καθίσματα και το δερμάτινο ή ξύλινο ταμπλό.

Μηχανικά το νέο Zhiji L7 τροφοδοτείται από δύο ηλεκτροκινητήρες, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 544 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 71,3 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 3,9”, ενώ σύμφωνα με τον κατασκευαστή η μέγιστη αυτονομία αγγίζει τα 1.000 χιλιόμετρα. Αυτό επιτυγχάνεται με τη μπαταρία ιόντων λιθίου των 118 kWh. Για όσους θέλουν υπάρχει και η μικρότερη μπαταρία των 93 kWh, με τη μέγιστη αυτονομία να φτάνει τα 615 χιλιόμετρα.

Το νέο Zhiji L7 διαθέτει 15 κάμερες υψηλής ευκρίνειας, 12 αισθητήρες υπερήχων και ραντάρ. Φυσικά, οι κάμερες υπάρχουν για την ημιαυτόνομη οδήγηση, αφού ο οδηγός δεν είναι απαραίτητο να οδηγεί συνέχεια. Επιπλέον, προσφέρει σύστημα τετραδιεύθυνσης και ενεργό σύστημα ανάρτησης.

Το νέο Zhiji L7 όπως ανακοίνωσαν οι Κινέζοι θα βρίσκεται στις αγορές το πρώτο 6μηνο του 2022.  Μπορεί να μη γνωρίζουμε την τιμή ή το αν θα βρεθεί στην Ευρώπη, όμως είναι ένα εγχείρημα που αν πετύχει θα αλλάξει σίγουρα την κατάσταση στα ηλεκτρικά οχήματα.