Η CUPRA πλέον δημιουργεί τα δικά της οχήματα και στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης θα παρουσιάσει το νέο ηλεκτρικό πρωτότυπο αυτοκίνητο με την ονομασία Tavascan. Πρόκειται για ένα μεγάλο SUV που έχει περισσότερο Coupe μορφή. Το νέο μοντέλο έχει δυναμική εμφάνιση, εξελιγμένο εσωτερικό και προηγμένη τεχνολογία.

Είναι βασισμένο στην πλατφόρμα MEB του Volkswagen Group και θα λειτουργεί αποκλειστικά με ηλεκτροκινητήρα. Το CUPRA Tavascan Concept πήρε το όνομα του από ένα χωριό που βρίσκεται στα Πυρηναία, το οποίο είναι μοναδικό λόγω του εκπληκτικού του τοπίου και τη φύσης που διαθέτει γύρω του. Η εμφάνιση του το κάνει να ξεχωρίζει αμέσως από το επιθετικό σχήμα με το σήμα της εταιρείας να βρίσκεται στον προφυλακτήρα και στη μάσκα να φαίνεται ολογράφως η λέξη “CUPPA” που είναι και φωτιζόμενη. Τα φωτιστικά σώματα είναι πολύ λεπτά, ενώ το καπό έχει ένα πολύ ιδιαίτερο σχήμα.

Στο πίσω μέρος, ο διαχύτης παρέχει λειτουργική αεροδυναμική, αλλά δημιουργεί και ένα πολύ όμορφο σχήμα που κάνει το αυτοκίνητο πιο κομψό. Τα φωτιστικά σώματα καταλαμβάνουν όλο το χώρο πίσω με μια λεπτή γραμμή να βρίσκεται από τη μια άκρη στην άλλη. Οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 22” ολοκληρώνουν την εξωτερική εμφάνιση.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζει το λεπτό τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια, αλλά και τα τρισδιάστατα δερμάτινα καθίσματα από Alcantara. Ο χρωματισμός είναι ιδιαίτερος, ενώ αυτό που σίγουρα δεσπόζει είναι η οθόνη αφής μεγέθους 13”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Επιπλέον, ψηφιακός είναι και πίνακας οργάνων, με την οθόνη μεγέθους 12,3”, με το στροφόμετρο να απεικονίζεται στο κλασσικό αναλογικό σχήμα.

Μηχανικά το νέο CUPRA Tavascan Concept θα τροφοδοτείται από δύο ηλεκτροκινητήρες, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 301 ίππους. Η κίνηση μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς, ενώ το 0-100 επιτυγχάνεται σε 6,5”. Η δύναμη των δύο ηλεκτροκινητήρων έρχεται μέσα από μια μπαταρία ιόντων λιθίου 77 kWh. Η μέγιστη αυτονομία μπορεί να φτάσει έως και τα 450 χιλιόμετρα, ενώ άγνωστο είναι πόση ώρα χρειάζεται για μια πλήρη φόρτιση.

Όπως αναφέραμε η πρώτη επίσημη παρουσία στο κοινό του CUPRA Tavascan Concept θα γίνει στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης από τις 12 έως τις 22 Σεπτεμβρίου. Τέλος, σύμφωνα με τους ιθύνοντες της CUPRA το νέο μοντέλο αναμένεται να καλύψει της ανάγκες της αγοράς των ηλεκτρικών οχημάτων που αναμένεται να αυξηθεί κατά 15% μέσα στην επόμενη χρονιά.