Η Jeep κατά καιρούς μας έχει συνηθίσει με τις ειδικές εκδόσεις ανεβάζοντας το ενδιαφέρον του υποψήφιου αγοραστικού κοινού. Η νέα ειδική έκδοση αφορά στα Renegade και Compass με την ονομασία Night Eagle Special Edition. Η συγκεκριμένη έκδοση ξεχωρίζει αμέσως από τις μαύρες λεπτομέρειες στη μάσκα, στους προφυλακτήρες, στα πλαϊνά και ανάμεσα στις κολώνες. Οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 18” είναι και αυτές μαύρες δίνοντας μια άλλη αίσθηση.

Μπαίνοντας στο εσωτερικό το μαύρο χρώμα συνεχίζεται στις δερμάτινες επενδύσεις των καθισμάτων, στο τιμόνι, τον επιλογέα ταχυτήτων, καθώς και στο ταμπλό. Η οθόνη μεγέθους 8,4”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Uconnect Nav κάνει πιο εύκολη τη ζωή του οδηγού, αφού περιλαμβάνει και τα συστήματα Apple Car Play και Android Auto. Ο διζωνικός κλιματισμός και το Adaptive Cruise Control περιλαμβάνονται στο βασικό εξοπλισμό προσφέροντας ακόμη περισσότερα.

Μηχανικά για το Renegade υπάρχουν δύο εκδόσεις βενζίνης και μια πετρελαίου. Η βασική έκδοση βενζίνης είναι με τον 3κύλινδρο κινητήρα χωρητικότητας 1 λίτρου, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 117 ίππους. Επιπλέον, υπάρχει και ο κινητήρας χωρητικότητας 1,3 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να ανεβαίνει στους 147 ίππους. Από πλευράς πετρελαίου υπάρχει ο κινητήρας χωρητικότητας 1,6 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 117 ίππους. Όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται με το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, ενώ ο κινητήρας βενζίνης 1.300 κ.εκ. συνδυάζεται με το 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Στο Compass οι επιλογές είναι διαφορετικές, αφού υπάρχουν διαφορετικά σύνολα βενζίνης και πετρελαίου. Η μοναδική έκδοση βενζίνης περιλαμβάνει τον κινητήρα χωρητικότητας 1,4 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 138 ίππους. Η βασική έκδοση πετρελαίου είναι ίδια με του Renegade, με την πιο ισχυρή να είναι η δίλιτρη με τη μέγιστη ισχύ να ανεβαίνει στους 138 ίππους, ενώ προσφέρει και σύστημα τετρακίνησης.

Σίγουρα όποιο από τα δύο και επιλέξει κάποιος οι αλλαγές από τις απλές εκδόσεις είναι εμφανείς. Οι τιμές ξεκινούν στη Μεγάλη Βρετανία όπου και θα ξεκινήσει η διάθεση τους από 25.800€ για το Renegade και από 30.000€ για το Compass. Η επιλογή δική σας.