Το Subaru Impreza είναι ένα από τα αγαπημένα αυτοκίνητα πολλών ανθρώπων. Φυσικά, οι περισσότεροι ίσως να σκέφτονται το WRX STI, όμως για να φτάσει η ιαπωνική εταιρεία εκεί πρέπει πρώτα να εξελίξει το απλό μοντέλο. Το ιαπωνικό μοντέλο ανανεώνεται φέρνοντας νέα μάσκα, νέους προφυλακτήρες και επανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα. Επιπλέον, υπάρχουν και νέα σχέδια ζαντών αλουμινίου μεγέθους 16”, 17” και 18”.

Εκτός όμως από το εξωτερικό κομμάτι, αλλαγές υπάρχουν και στο εσωτερικό, με την οθόνη ενημέρωσης και ψυχαγωγίας να τραβάει τα βλέμματα. Το τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια θέλει να κάνει πιο άνετη τη ζωή του οδηγού, ενώ ο πίνακας οργάνων παραμένει κλασσικός με το μαύρο περίβλημα και τις λευκές βελόνες. Επιπλέον, υπάρχει και μια ψηφιακή οθόνη ανάμεσα στο ταχύμετρο και στο στροφόμετρο, η οποία δείχνει διάφορες λεπτομέρειες του αυτοκινήτου.

Το Subaru Impreza είναι για τους Ιάπωνες ένα πολύ σημαντικό αυτοκίνητο και για αυτό το λόγο τα επίπεδα ασφαλείας είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Το ανανεωμένο μοντέλο εξοπλίζεται με το σύστημα ασφαλείας Eyesight Touring Assist, το οποίο εκτός ότι παρακολουθεί τα πάντα γύρω του για να αποφεύγονται τα ατυχήματα, διαθέτει και σύστημα κόπωσης του οδηγού προειδοποιώντας πως πρέπει να σταματήσει στην άκρη αν είναι πολύ κουρασμένος. Επιπλέον, όταν ο οδηγός κάνει όπισθεν οι καθρέπτες χαμηλώνουν από μόνοι τους και όταν ολοκληρωθεί το παρκάρισμα επανέρχονται στη θέση τους.

Στο μηχανικό κομμάτι δεν έχουμε αλλαγές, αφού υπάρχουν οι δύο γνωστοί κινητήρες. Ο πρώτος είναι χωρητικότητας 1,6 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 115 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 15 κιλά. Ο δεύτερος είναι και ο πιο ισχυρός, αλλά και πασίγνωστος Boxer κινητήρας χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 154 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 19,9 κιλά.

Οι τιμές δεν αναμένεται να αλλάξουν. Άλλωστε το Impreza μπορεί να ήταν σε λίγο διαφορετικά επίπεδα τιμών από τα άλλα μοντέλα της κατηγορίας του, όμως οι Ιάπωνες είναι σίγουροι πως το αυτοκίνητο τους θα συνεχίσει να έχει την ίδια απήχηση από το αγοραστικό κοινό. Μπορεί να παραμένει με τους ίδιους κινητήρες εδώ και πολλά χρόνια όμως ένα Impreza είναι πάντα διαφορετικό. Η επιλογή δική σας.