Οι Κορεάτες αποκάλυψαν το νέο Hyundai i20 και υπόσχονται πως όλα θα είναι διαφορετικά στο νέο μοντέλο. Το i20 μπαίνει στην τρίτη γενιά και αν θεωρήσουμε πως η επιτυχία που σημείωσαν οι δύο προηγούμενες είναι σίγουρο πως και αυτή θα είναι απόλυτα επιτυχημένη και φυσικά καλύτερη από τις άλλες δύο. Το νέο μοντέλο βασίζεται στο σχεδιασμό Sensuous Sportiness που επέλεξαν οι Κορεάτες για τα νέα ευρωπαϊκά μοντέλα.

Το νέο i20 είναι μισό εκατοστό πιο μακρύ, τρία εκατοστά πιο φαρδύ και 2,4 εκατοστά πιο κοντό από το απερχόμενο μοντέλο. Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες η σπορ εμφάνιση διακρίνεται έντονα, με τα φουσκώματα στο καπό και τον επιθετικό προφυλακτήρα. Τα LED φωτιστικά σώματα μαζί με τα φώτα ημέρας δένουν αρμονικά με το υπόλοιπο αμάξωμα. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν τα φωτιστικά σώματα, τα οποία είναι ενιαία από τη μια πλευρά στην άλλη, αφού ενώνονται με μια λεπτή γραμμή. Η πίσω αεροτομή και οι ζάντες αλουμινίου θέλουν να τονίσουν ακόμη περισσότερο το σπορ χαρακτήρα του.

Μπαίνοντας στο εσωτερικό ξεχωρίζουν οι δύο οθόνες μεγέθους 10,2”, μια για τον πίνακα οργάνων και μια αφής με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Τα δερμάτινα καθίσματα, με το δερμάτινο τιμόνι τεσσάρων ακτίνων και τα χειριστήρια, καθώς και ο δερμάτινος επιλογέας δίνουν μια άλλη αίσθηση. Τα smartphone υποστηρίζονται από τα συστήματα Apple CarPlay και Android Auto, ενώ υπάρχει το ηχοσύστημα της Bose και το Bluelink Connected Car Services.

Μηχανικά το κορεάτικο μοντέλο διαθέτει τρεις εκδόσεις βενζίνης. Η βασική έκδοση αποτελείται από τον 4κύλινδρο κινητήρα χωρητικότητας 1,2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 85 ίππους. Επιπλέον, θα υπάρχουν ο 3κύλιδνρος GDi Turbo κινητήρας χωρητικότητας 1 λίτρου, με τη μέγιστη ισχύ να είναι 100 και 120 ίππους. Στον τελευταίο αναμένεται να υπάρχει και ένα ήπιο υβριδικό σύστημα 48V που θα μειώνει την κατανάλωση.

Φυσικά, το νέο Hyundai i20 είναι εξοπλισμένο με όλα τα απαραίτητα συστήματα ασφαλείας όπως τα Cruise Control, Lane Keep Assist, Lane Following Assist, Blind-Spot Collision-Avoidance Assist, Rear Cross-Traffic, Collision Assist, Forward Collision-Avoidance Assist, Parking Collision-Avoidance Assist, Leading Vehicle Departure Alert, Driver Attention Warning και High Beam Assist.

Σίγουρα το νέο Hyundai i20 θέλει να δείξει πως είναι ένα από τα καλά μοντέλα που μπορεί αν εξυπηρετήσει τον καθένα σε ότι το χρειαστεί. Εμείς είμαστε σίγουροι πως η τεχνογνωσία της Hyundai από το WRC θα μας προσφέρει ένα υπέροχο και δυνατό αυτοκίνητο, το οποίο δύσκολα θα περάσει απαρατήρητο.