Το νέο Honda Civic e:HEV

Η Honda αποκάλυψε τη νέα γενιά του Civic για την ευρωπαϊκή αγορά. Φυσικά, η ηλεκτροκίνηση κερδίζει και εδώ έδαφος, αφού το ιαπωνικό μοντέλο θα είναι υβριδικό και θα ονομάζεται Civic e:HEV. Η 11η γενιά φαίνεται ότι πλέον φέρνει αλλαγές στο ιαπωνικό μοντέλο περνώντας στην υβριδική εποχή κάτι που ίσως να απογοητεύσει κάποιους κυρίως για την νέα έκδοση του Type R, όταν αυτό κυκλοφορήσει.

Το νέο μοντέλο έχει αλλάξει και εμφανισιακά θέλοντας να κρατήσει τη σπορ εκδοχή του. Αυτό βέβαια φαίνεται ξεκάθαρα, αφού το αυτοκίνητο είναι πιο χαμηλό, έχοντας χαμηλώσει κατά 25 χιλιοστά ακόμα και το καπό. Η πόρτα του χώρου αποσκευών έχει πάρει μια ελαφριά κλίση κάνοντας την εξωτερική όψη ακόμη πιο όμορφη. Το συνολικό μήκος φτάνει τα 4,54 μέτρα, ενώ το ύψος είναι 1,41 μέτρα. Το μεταξόνιο έχει αυξηθεί κατά 35 χιλιοστά δίνοντας περισσότερο χώρο στους επιβάτες.

Η μαύρη μάσκα με το λογότυπο της Honda στη μέση δένει αρμονικά με τα LED φωτιστικά σώματα, που συνδυάζονται με τα LED φώτα ημέρας. Οι προβολείς ομίχλης με το μαύρο πλαίσιο κάνουν πιο όμορφη την εμπρόσθια όψη. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν τα νέα LED φωτιστικά σώματα, η λεπτή αεροτομή στο τελείωμα της πίσω πόρτας και ο διαχύτης.

Μπαίνοντας στο εσωτερικό ξεχωρίζουν αμέσως οι δύο ψηφιακές οθόνες. Η πρώτη είναι για τον πίνακα οργάνων μεγέθους 10,2” και η δεύτερη αφής μεγέθους 9”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Τα δερμάτινα καθίσματα, το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια, ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων και τα πεντάλ αλουμινίου ανεβάζουν τον πήχη της πολυτέλειας. Ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 420 λίτρα, ενώ μεγαλώνει σημαντικά με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων.

Μηχανικά το νέο Civic e:HEV τροφοδοτείται από τον κινητήρα άμεσου ψεκασμού χωρητικότητας 2 λίτρων και από δύο ηλεκτροκινητήρες. Η συνδυαστική ισχύς και των τριών κινητήρων αποδίδει 184 ίππους και 32,1 κιλά ροπής. Η τελική ταχύτητα φτάνει τα 180 χλμ/ώρα. Η μέση κατανάλωση με βάση τον κατασκευαστή είναι 5 λίτρα/100χλμ, ενώ οι εκπομπές ρύπων ανέρχονται σε 110 γρ/χλμ.

Ο οδηγός θα έχει τέσσερις επιλογές οδήγησης που είναι οι Eco, Normal, Sport και Individual. Στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται τα συστήματα Android Auto και Apple CarPlay, καθώς και το ηχοσύστημα της Bose με τα 12 ηχεία. Από πλευράς ασφάλειας περιλαμβάνει 11 αερόσακους και τα συστήματα Collision Mitigation Braking System, Lane Keep Assist, i-ACC technology, Low Speed Braking Control, Blind Spot Information, Cross Traffic Monitor και Traffic Jam Assist.

Όλα τα παραπάνω συνθέτουν το νέο υβριδικό Honda Civic. Σίγουρα η μηχανική αλλαγή είναι μεγάλη για το συγκεκριμένο μοντέλο, αφού συμπληρώνει 50 χρόνια στην αγορά αυτοκινήτου και πλέον τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Μπορεί να μην αρέσει σε όλους, αλλά δυστυχώς η ηλεκτροκίνηση πλέον έχει μπει για τα καλά στην αυτοκίνηση ρίχνοντας παραδοσιακά κάστρα που τα έχουμε μάθει αλλιώς.