Το φιάσκο της Αττικής Οδού στο χιονιά του προηγούμενου Φεβρουαρίου φέρνει αλλαγές στο ΚΟΚ, στον οποίο οι οδηγοί θα είναι υποχρεωμένοι να έχουν αλυσίδες στο πορτμπαγκάζ για την περίοδο του χειμώνα. Πιο συγκεκριμένα όταν θα ψηφιστούν οι αλλαγές θα είναι υποχρεωτικές οι αντιολισθητικές αλυσίδες ή χιονοκουβέρτες ή τα χειμερινά ελαστικά, από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο για όλα τα Ι.Χ. οχήματα όταν υπάρχουν οι συγκεκριμένες συνθήκες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ως ειδικά χειμερινά ελαστικά για το χιόνι θεωρούνται όλα όσα έχουν την ειδική σήμανση του “αλπικού” συμβόλου με την ένδειξη M+S (Mud+Snow). Παράλληλα θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι πως τοποθετούνται και φυσικά να προσαρμόζουν τον τρόπο οδήγησης τους ανάλογα στις συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες. Άλλωστε όπως φαίνεται η τοποθέτηση αντιολισθητικών αλυσίδων θα γίνει μάθημα στις σχολές οδηγών.

Τέλος, θα υπάρξουν και αλλαγές στα όρια κυκλοφορίας, με τις πληροφορίες να θέλουν πως θα αυξηθούν σε κάποια σημεία των εθνικών οδών, ενώ θα μειωθούν μέσα στις πόλεις. Σίγουρα, η ασφάλεια όλων των οδηγών και των επιβατών είναι το κυρίαρχο στοιχείο, αλλά κάποια στιγμή σε αυτή τη χώρα πρέπει όλοι να αποκτήσουμε οδηγική παιδεία γιατί και να αλλάξουν τα όρια πολλοί είναι αυτοί που δεν τα κοιτάνε καθόλου.