Όπως έχει γίνει γνωστό εδώ και λίγες ημέρες η Liberty Media θα ήθελε ένα πρωτάθλημα 30 αγώνων για την F1. Μπορεί ακόμα να μην είναι εφικτό να γίνονται 30 αγώνες σε 9 μήνες, αλλά μια ακόμη νέα είσοδο θα έχουμε από την επόμενη χρονιά. Πιο συγκεκριμένα στο καλεντάρι θα μπει το Las Vegas και μάλιστα με νυχτερινό αγώνα.

Έτσι πλέον θα υπάρχουν τρεις αγώνες στην Formula 1 στην Αμερική μετά το Miami και το Austin. Μετά από 41 χρόνια η F1 επιστρέφει στο Las Vegas, αφού είχαν γίνει δύο αγώνες το 1981 και το 1982. Η σχεδίαση της πίστας θα έχει 14 στροφές και συνολικό μήκος 6,12 χιλιόμετρα. Σύμφωνα με το σχέδιο οι τελικές ταχύτητες των μονοθεσίων αναμένεται να ξεπεράσουν τα 340 χλμ/ώρα. Συνολικά θα διανυθούν 306 χιλιόμετρα σε 50 γύρους.

Η F1 και η Liberty Media θα συνεργαστούν για να προωθήσουν τον αγώνα με τη Live Nation Entertainment και το Las Vegas Convention and Visitors Authority, καθώς και με τους Founding Partners Caesars Entertainment, MGM Resorts International και Wynn Las Vegas and Presenting Partners MSG Sphere, Resorts World Las Vegas και The Venetian Resort. Τέλος, ο αγώνας προγραμματίζεται για γίνει το Νοέμβριο.