Η ειδική έκδοση 333 Limited Edition του Golf R

Το Golf R είναι ότι πιο ισχυρό εργοστασιακά έχει να επιδείξει η Volkswagen για το γνωστό σε όλους μας Golf. Τώρα οι Γερμανοί θέλοντας να τονώσουν το Golf R δημιούργησαν μια νέα ειδική έκδοση. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για το Golf R 333 Limited Edition, το οποίο θα είναι το πιο ισχυρό R που έχουν παρουσιάσει οι Γερμανοί. Φυσικά, όπως μπορεί να καταλάβει κανείς θα είναι περιορισμένος ο αριθμός που θα κυκλοφορήσει, ενώ σίγουρα θα είναι ακριβότερο από το Golf R.

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες οι αλλαγές είναι ελάχιστες όσον αφορά στην εμφάνιση. Το νέο Golf R 333 Limited Edition προσφέρεται σε τέσσερα χρώματα που είναι τα Lime Yellow Metallic, Pure White, Lapiz Blue Metallic και Deep Black Pearl Effect. Παράλληλα υπάρχουν οι μαύρες αντιθέσεις στα καπάκια των καθρεπτών και στις ζάντες αλουμινίου. Η εξάτμιση R Performance με τις τέσσερις απολήξεις τιτανίου είναι της Akrapovic, ενώ υπάρχουν και οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 19”, οι οποίες συνδυάζονται με τις μπλε δαγκάνες των φρένων.

Στο εσωτερικό υπάρχουν τα bucket premium σπορ δερμάτινα καθίσματα από Nappa, ενώ η πολυτέλεια συνεχίζεται με το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια και τα πεντάλ αλουμινίου. Επιπλέον, θα υπάρχει ειδικό ταμπελάκι με την αρίθμηση του κάθε μοντέλου. Στον εξοπλισμό περιλαμβάνεται το σύστημα υποβοήθησης οδηγού που διαθέτει το πακέτο IQ.DRIVE, το οποίο περιλαμβάνει τα Travel Assist, Lane Assist, Emergency Assist και το Adaptive Cruise Control (ACC) με λειτουργία Stop & Go. Επιπλέον υπάρχουν οι προβολείς Matrix LED IQ.LIGHT, η κάμερας οπισθοπορείας και το ηχοσύστημα της Harman Kardon με τα 9 ηχεία συνολικής ισχύς 480 Watt.

Μηχανικά το Golf R 333 Limited Edition τροφοδοτείται από το γνωστό TSI κινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 333 ίππους και τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 42,8 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 4,6”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 270 χλμ/ώρα. Για να επιτευχθούν τα παραπάνω η Volkswagen έκανε τον υπερσυμπιεστή να παραμένει ενεργός με σταθερή ταχύτητα περιστροφής των πτερυγίων του κατά την οδήγηση με μερικό φορτίο, κάτι που σημαίνει πως του επιτρέπεται η ταχύτερη ανάπτυξη ισχύος.

Το Golf R 333 Limited Edition διαθέτει το R-Performance Torque Vectoring, το οποίο συνδυάζεται με το σύστημα Vehicle Dynamics Manager που κατανέμει την ισχύ μεταξύ του εμπρός και του πίσω άξονα, αλλά όταν το στέλνει πίσω μπορεί να το κατανέμει ξεχωριστά σε κάθε τροχό. Παράλληλα υπάρχουν οι επιλογές οδήγησης Drift και Special, τα οποία σχεδιάστηκαν με βάση της απαιτήσεις της πίστας του Nurburgring.

Για όσους ενδιαφέρονται θα πρέπει να βιαστούν, αφού όπως ανακοίνωσαν οι Γερμανοί το Volkswagen Golf R 333 Limited Edition θα κυκλοφορήσει σε μόλις 333 κομμάτια. Η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει το Σεπτέμβριο, με τις πρώτες παραδόσεις να έχουν οριστεί για τον ερχόμενο Οκτώβριο. Όσο για την τιμή; Στη γερμανική αγορά θα ξεκινά από 76.410€.