Το City είναι ένα από τα αυτοκίνητα της Honda που έχει τη δική του ιστορία. Μετά από 39 χρόνια στην αγορά αυτοκινήτου, αισίως μπαίνει στην πέμπτη γενιά του και υπόσχεται πως θα είναι καλύτερο από ποτέ. Το ιαπωνικό μοντέλο παρουσιάστηκε στην Ταϊλάνδη και συγκεκριμένα στην έκθεση αυτοκινήτου που έγινε στη Bangkok. Η ανάπτυξη του νέου μοντέλου έγινε στη πόλη Tochigi της Ιαπωνίας και βασίζεται στην πλατφόρμα του Jazz.

Το νέο City έχει μήκος 4,55 μέτρα, πλάτος 1,74 μέτρα, ύψος 1,46 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο φτάνει τα 2,58 μέτρα. Το City σχεδιαστικά έχει αρκετά κομμάτια τόσο από το Insight, όσο και από το Accord, διαθέτοντας τη μεγάλη μάσκα, με το σήμα της ιαπωνικής εταιρείας να βρίσκεται στη μέση και να συνδυάζεται με τα LED φωτιστικά σώματα μαζί με τα φώτα ημέρας. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν τα LED φωτιστικά σώματα και τα ανοίγματα στον προφυλακτήρα για την καλύτερη ροή του αέρα.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα δερμάτινα καθίσματα, το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια και ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων. Το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας βρίσκεται στην οθόνη αφής που βρίσκεται στο κέντρο του ταμπλό. Οι διακόπτες ρύθμισης του κλιματιστικού φωτίζονται από ένα διακριτικό κόκκινο χρώμα.

Μηχανικά το νέο Honda City τροφοδοτείται από τον i-VTEC Turbo κινητήρα χωρητικότητας 1 λίτρου, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 122 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 17,6 κιλά. Η μέση κατανάλωση με βάση τον κατασκευαστή είναι μόλις 4,2 λίτρα/100χλμ, ενώ οι εκπομπές ρύπων ανέρχονται σε μόλις 99 γρ/χλμ.

Το Honda City για όποιον ενδιαφέρεται θα πρέπει να γνωρίζει πως οι πωλήσεις του ξεκίνησαν τα Χριστούγεννα από την Ταϊλάνδη και θα είναι διαθέσιμο σε 60 χώρες ανά τον κόσμο. Για την ελληνική αγορά είναι πιθανό να μην το δούμε, αφού δεν είναι ένα από τα συνηθισμένα μοντέλα που έρχονται στη χώρα μας.