Η Porsche εδώ και λίγο καιρό έχει παρουσιάσει την ανανεωμένη έκδοση της Macan GTS. Το εν λόγω μοντέλο είναι το ενδιάμεσο της Macan S και της Macan Turbo. Οι αλλαγές με το απερχόμενο μοντέλο εστιάζονται στους ανανεωμένους προφυλακτήρες, στα σκουρόχρωμα φωτιστικά σώματα, στις πλαϊνές ποδιές, στις κόκκινες δαγκάνες των φρένων και στην τετραπλή απόληξη της εξάτμισης. Η εξωτερική εμφάνιση ολοκληρώνεται με τις ζάντες αλουμινίου μεγέθους 20”.

Εσωτερικά οι αλλαγές εστιάζονται στα δερμάτινα σπορ καθίσματα από Alcantara με 8 ηλεκτρονικά ελεγχόμενες ρυθμίσεις, στο σπορ τιμόνι, στα διακοσμητικά αλουμινίου, ενώ διαθέτει σύστημα ασύρματης φόρτισης για τα smartphone, ιονιστή και το ηχοσύστημα της Bose. Φυσικά, υπάρχει και η μεγάλη οθόνη αφής με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, καθώς και τον πλοηγό.

Μηχανικά η ανανεωμένη Macan GTS τροφοδοτείται από το V6 κινητήρα χωρητικότητας 2,9 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 380 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 53 κιλά, αυξάνοντας την ισχύ κατά 15 ίππους και τη ροπή κατά δύο κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 4,7”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 261 χλμ/ώρα.

Η ανανεωμένη Porsche Macan GTS διαθέτει αερανάρτηση και φυσικά νέα φρένα με τους δίσκους να είναι 360 χιλιοστά μπροστά και 330 χιλιοστά πίσω. Για όποιον θέλει υπάρχουν και μεγαλύτεροι δίσκοι 390 χιλιοστών μπροστά και 356 χιλιοστών πίσω, ενώ υπάρχουν και οι κεραμικοί δίσκοι μεγέθους 396 χιλιοστών μπροστά και 370 χιλιοστών πίσω.

Μετά την ανανέωση της η Porsche Macan GTS δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις δύο αδελφές της τη Macan S και τη Macan Turbo. Όπως και να χει όμως για την αγορά της θα πρέπει ο υποψήφιος αγοραστής να βρει διαφορές από τις άλλες δύο που όμως δε φαίνεται να υπάρχουν πέρα από κάποιες μικροδιαφορές στα νούμερα του κινητήρα. Η επιλογή δική σας.