Οι φίλοι της Volkswagen και όχι μόνο που θέλουν μια ιδιαίτερη έκδοση ενός αυτοκινήτου έχουν ένα λόγο παραπάνω να βιαστούν για την απόκτηση ενός νέου μοντέλου. Οι Γερμανοί παρουσίασαν την R-Line έκδοση του Arteon, την οποία θα αποκτήσουν μόλις 250 τυχεροί. Φυσικά, η συγκεκριμένη έκδοση διαφέρει από κάθε άλλο Arteon και αυτό φαίνεται αρχικά από τη διχρωμία με τη βαφή Moonstone Grey και τη μαύρη οροφή. Επιπλέον, υπάρχουν φιμέ τζάμια στα πίσω παράθυρα, αλλά και οι ζάντες αλουμινίου Rosario μεγέθους 20”.

Στο εσωτερικό τα δερμάτινα καθίσματα από Nappa ανεβάζουν τον πήχη της πολυτέλειας, καθώς είναι και θερμαινόμενα.  Στη συγκεκριμένη έκδοση βρίσκουμε και το συστήματα πλοήγησης, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Infotainment Discover Pro, το οποίο συνυπάρχει με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων. Επιπλέον, το Arteon R-Line διαθέτει το σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί, όπου ο οδηγός μπορεί να διατηρεί το κλειδί επάνω του χωρίς να το χρησιμοποιεί.

Τα συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης είναι η λειτουργία View Area με την οπίσθια κάμερα και τα συστήματα Park Assist, Dynamic Road Sign Display, Side Assist, αυτόματη μπροστινή υποβοήθηση πέδησης έκτακτης ανάγκης και ο προγνωστικός έλεγχος προσαρμοστικής απόστασης (ACC). Επιπλέον, υπάρχει και το σύστημα Standard Dynamic Light Assist, το οποίο επιτρέπει στον οδηγό να βλέπει καθαρά τη νύχτα ακόμα και στα πιο σκοτεινά σημεία της διαδρομής.

Από μηχανικής πλευράς δεν υπάρχουν αλλαγές καθώς στα 250 κομμάτια θα υπάρχουν οι εκδόσεις με τέσσερις κινητήρες. Οι βασικοί βενζίνης και πετρελαίου θα είναι ο δίλιτρος TSI και ο δίλιτρος TDI με τους 190 ίππους. Επιπλέον, θα υπάρχουν και οι ισχυροί TDI και TSI με τους 240 και 272 ίππους αντίστοιχα. Οι δύο πιο ισχυρές εκδόσεις θα διαθέτουν και τη ρύθμιση των αμορτισέρ από το Comfort + έως το Sport +, ξεχωριστά από τις ρυθμίσεις των προγραμμάτων οδήγησης Comfort, Normal, Sport και Individual.

Για όποιον ήδη μπήκε σε σκέψεις θα πρέπει να βιαστεί άμεσα να και να κάνει ένα ταξιδάκι μέχρι τη Γερμανία για να μπει στη λίστα απόκτησης ενός εκ των 250 κομματιών που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά αυτοκινήτου, με τις πρώτες παραδόσεις να αναμένονται το Φεβρουάριο. Όσο για τις τιμές; Αυτές στη γερμανική αγορά θα ξεκινούν από 55.970€.