Η Cadillac παρουσίασε το νέο Escalade-V. Πρόκειται για το πολυτελές θηριώδες SUV της αμερικάνικης εταιρείας, το οποίο εκτός της άνεσης υπόσχεται επιδόσεις που θα ζήλευαν πολλά συμβατικά αυτοκίνητα. Το νέο μοντέλο ξεχωρίζει από την τεράστια μαύρη μάσκα με το λογότυπο της Cadillac να δεσπόζει στη μέση. Τα LED φωτιστικά σώματα, με τα LED φώτα ημέρας που είναι κάθετα και σε διαφορετικό σημείο, δένουν αρμονικά, ενώ οι νευρώσεις στο καπό θέλουν τα το κάνουν πιο άγριο.

Στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν τα LED φωτιστικά σώματα, η αεροτομή στο τελείωμα της οροφής και η τετραπλή απόληξη της εξάτμισης. Οι πλαϊνές ποδιές και οι σκουρόχρωμες ζάντες αλουμινίου μεγέθους 22”, με τις κόκκινες 6πίστονες δαγκάνες των φρένων της Brembo κάνουν το αμάξωμα ακόμα πιο όμορφο.

Στο εσωτερικό δεσπόζουν τα μαύρα δερμάτινα θερμαινόμενα με λειτουργία μασάζ καθίσματα, το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια και ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων. Επιπλέον, υπάρχουν οι δύο ψηφιακές οθόνες μια για τον πίνακα οργάνων και μια αφής με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Παράλληλα υπάρχει και το ηχοσύστημα της AKG με τα 36 ηχεία.

Μηχανικά κάτω από το καπό κρύβεται ο V8 LT4 κινητήρας χωρητικότητας 6,2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 682 ίππους και τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τα 90,2 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε μόλις 4,4”, ενώ ο κινητήρας συνδυάζεται με το 10τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, με την κίνηση να μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς.

Μπορεί το νέο Cadillac Escalade-V να είναι διαθέσιμο στην αμερικάνικη αγορά και να μην το δούμε σε αυτή της Ευρώπης, όμως είναι ένα SUV που καθένας θα ήθελε να έχει. Τέλος, για όσους Έλληνες ζουν στην Αμερική ή όποιος άλλος το θέλει θα πρέπει να γνωρίζει πως η τιμή του ξεκινά από 149.990$.