Η πανέμορφη ανοιχτή πισωκίνητη Maserati MC20 Cielo

Η Maserati παρουσίασε τη νέα MC20 Cielo. Πρόκειται για την ανοιχτή έκδοση της MC20, η οποία πήρε την ονομασία της από τον ουρανό που στα ιταλικά σημαίνει Cielo. Φυσικά, η συγκεκριμένη έκδοση διαθέτει και το αντίστοιχο χρώμα. Το μήκος φτάνει τα 4,66 μέτρα, το πλάτος τα 1,96 μέτρα, το ύψος τα 1,22 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο είναι 2,70 μέτρα.

Αυτό που χαρακτηρίζει το νέο μοντέλο είναι το ηλεκτροχρωματικό γυάλινο πάνελ, το οποίο μπορεί με το πάτημα ενός κουμπιού να σκουραίνει για να αποφεύγει την μεγάλη ακτινοβολία από τον ήλιο. Επιπλέον, η οροφή ανοίγει και κλείνει ηλεκτρικά σε 12”, ενώ όταν είναι ανοιχτή καλύπτεται και ο κινητήρας, αφού δε φαίνεται. Οι πόρτες ανοίγουν προς τα επάνω, ενώ όταν το αυτοκίνητο είναι με ανοιχτή την οροφή βλέπουμε πίσω από τις θέσεις των επιβατών την τρίαινα να δεσπόζει προσφέροντας μια διαφορετική όψη. Ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε 7 χρώματα που είναι τα Aquamarina, Rosso Vicente, Grigio Mistero, Grigio Incognito, Giallo Genio, Bianco Audace και Blu Infinito.

Εντυπωσιακές είναι και οι τεράστιες ζάντες αλουμινίου μεγέθους 20”, με διαστάσεις ελαστικών 245/35 μπροστά και 305/30 πίσω. Επιπλέον, υπάρχουν τα φρένα της Brembo με τις 6πίστονες δαγκάνες και τους δίσκους 380 χιλιοστών μπροστά και τις 4πίστονες δαγκάνες και τους δίσκους των 350 χιλιοστών πίσω. Προαιρετικά υπάρχουν και οι κεραμικοί δίσκοι 390 χιλιοστών μπροστά και 360 πίσω.

Στο εσωτερικό το αυτοκίνητο είναι αυστηρά διθέσιο. Εκεί δεσπόζουν τα λευκά δερμάτινα καθίσματα με τις μαύρες ραφές (φυσικά υπάρχει και η μαύρη επένδυση), το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια και ο στρογγυλός επιλογέας ταχυτήτων. Η διχρωμία του άσπρου με το μαύρο συνεχίζει και στο υπόλοιπο εσωτερικό. Επιπλέον, υπάρχουν οι δύο ψηφιακές οθόνες μεγέθους 10,3”, μια για τον πίνακα οργάνων και μια αφής με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Η νέα Maserati MC20 Cielo τροφοδοτείται από τον Twin-Turbo κινητήρα χωρητικότητας 3 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 630 ίππους, ενώ η μέγιστη ροπή φτάνει τα 74,4 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε μόλις 3”, ενώ το 0-200 απαιτεί 9,2” για να ολοκληρωθεί. Η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 320 χλμ/ώρα. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, με την κίνηση να μεταφέρεται στους πίσω τροχούς.

Σίγουρα και μόνο που τη βλέπεις την απολαμβάνεις. Πόσο μάλλον όταν την έχεις στην κατοχή σου. Το πρόβλημα βέβαια είναι πως θα καταλήξει σε ελάχιστους, αφού η αγορά της MC20 στη χώρα μας κοστολογείται στα 327.500€, ενώ είναι αναμενόμενο πως η MC20 Cielo θα είναι πιο ακριβή.