Η Volvo παρουσίασε το νέο αμιγώς ηλεκτρικό C40 Recharge. Πρόκειται για ένα μικρό SUV, το οποίο είναι το δεύτερο ηλεκτρικό μοντέλο που αποκάλυψαν οι Σουηδοί. Το νέο μοντέλο ουσιαστικά είναι ένα μικρότερο XC40 Recharge, έχοντας όμως περισσότερο σπορ μορφή, αφού στο πίσω μέρος έχει μεγαλύτερη κλίση. Το μήκος φτάνει τα 4,43 μέτρα, το πλάτος φτάνει τα 2.00 μέτρα, το ύψος είναι 1,58 μέτρα, ενώ το συνολικό βάρος φτάνει τα 2.150 κιλά.

Η μπροστινή όψη το κάνει να ξεχωρίζει αμέσως, αφού διαθέτει την κλειστή μάσκα της Volvo και τα LED φωτιστικά σώματα μαζί με τα φώτα ημέρας. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζει η Coupe μορφή, με την αεροτομή, τα αεροδυναμικά βοηθήματα και τα LED φωτιστικά σώματα, τα οποία καταλαμβάνουν αρκετά μεγάλο χώρο, αφού μέρος τους υπάρχει αριστερά και δεξιά στο πίσω τζάμι.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν οι δύο ψηφιακές οθόνες, μια για τον πίνακα οργάνων και μια κάθετη αφής, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Τα δερμάτινα καθίσματα, το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια και ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων ανεβάζουν τον πήχη της πολυτέλειας. Ο χώρος αποσκευών είναι αρκετά ικανοποιητικός, αφού φτάνει τα 413 λίτρα.

Μηχανικά το νέο Volvo C40 Recharge τροφοδοτείται από δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε άξονα, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 408 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 67,3 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 4,9”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 180 χλμ/ώρα. Οι δύο ηλεκτροκινητήρες συνδυάζονται με τη μπαταρία ιόντων λιθίου των 78 kWh, με τη μέγιστη αυτονομία να φτάνει τα 420 χιλιόμετρα. Η φόρτιση της μπορεί να γίνει με το φορτιστή των 11 kW, καθώς και το DC των 150 kW. Με τον ταχυφορτιστή για να φτάσει η μπαταρία στο 80% χρειάζονται μόλις 40’.

Όλα τα παραπάνω συνθέτουν το νέο Volvo C40 Recharge, το οποίο είναι αυστηρά για αυτούς που κινούνται συνεχώς, αφού μόνο έτσι έρχεται η απόσβεση της αγοράς του. Για όσους ενδιαφέρονται το νέο μοντέλο αναμένεται να μπει στην παραγωγή το φθινόπωρο στο εργοστάσιο της Volvo που βρίσκεται στην πόλη της Γάνδης στο Βέλγιο, ενώ η τιμή του στη Μεγάλη Βρετανία αναμένεται να ξεπεράσει τις 50.000£.