Η Skoda όσο περνάει ο καιρός εξελίσσεται συνεχώς. Πριν λίγο καιρό είχαμε την εμφάνιση της νέας Octavia, ενώ τώρα οι Τσέχοι παρουσίασαν την Octavia Pro. Ουσιαστικά πρόκειται για την Octavia με το μακρύ μεταξόνιο, η οποία προορίζεται μόνο για την αγορά της Κίνας.

Το μήκος του αυτοκινήτου φτάνει τα 4,75 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο φτάνει τα 2,73 (τέσσερα εκατοστά μεγαλύτερο από την Octavia που έχουμε στην ελληνική αγορά). Η διαφορά με την Octavia που κυκλοφορεί είναι στους προφυλακτήρες, στις μαύρες λεπτομέρειες και στις νέες ζάντες αλουμινίου. Εσωτερικά υπάρχει ο ψηφιακός πίνακας οργάνων μεγέθους 10,2”, καθώς και η οθόνη αφής μεγέθους 12”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Τα δερμάτινα καθίσματα και το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια θέλουν να ανεβάσουν το πήχη της πολυτέλειας

Μηχανικά η Skoda Octavia Pro τροφοδοτείται από τον TSI κινητήρα χωρητικότητας 1,4 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 150 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 25,4 κιλά. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το DSG αυτόματο κιβώτιο, με την κίνηση να μεταφέρεται στους εμπρόσθιους τροχούς.

Μπορεί η αγορά της Κίνας να είναι μεγάλη, όμως είναι απαιτητική, αφού αρκετοί είναι οι Κινέζοι που προτιμούν κάτι πιο πολυτελές. Η Skoda μπορεί να μη φτάνει την πολυτέλεια της Mercedes-Benz ή της Lexus, όμως είναι σίγουρο πως μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των Κινέζων.