Η ηλεκτροκίνηση όπως είναι γνωστό έχει ρίξει πολλά κάστρα της αυτοκίνησης. Η MINI ήδη έχει δημιουργήσει το MINI Cooper SE, αλλά τώρα προχώρησε στην αποκάλυψη του νέου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου. Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες του είναι αρκετά συμπαγές, με το μήκος να μην ξεπερνά τα 3,80 μέτρα. Μπροστά η μάσκα είναι κλειστή όπως σε όλα τα ηλεκτρικά μοντέλα, ενώ τα οβάλ LED φωτιστικά σώματα παραμένουν με μια μικρή διαφοροποίηση. Στο πίσω μέρος υπάρχει η αεροτομή στο τελείωμα της οροφής, ενώ τα LED φωτιστικά σώματα πλέον θα είναι διαφορετικά σε σχέση με αυτά που είχαμε συνηθίσει.

Από το εσωτερικό δε δόθηκε κάτι στη δημοσιότητα, αλλά όπως όλα δείχνουν και εκεί θα υπάρχουν αλλαγές, με την κυριότερη να αφορά στη μεγάλη κυκλική οθόνη. Μηχανικά το νέο ηλεκτρικό MINI Cooper θα τροφοδοτείται από έναν ηλεκτροκινητήρα, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 184 ίππους, ενώ το 0-100 θα χρειάζεται 7” για να ολοκληρωθεί. Οι φήμες θέλουν να υπάρχει και μια πιο ισχυρή έκδοση με την ονομασία Cooper SE, η οποία αναμένεται να φτάνει τους 220 ίππους.

Όπως ανακοινώθηκε θα υπάρχουν δύο διαθέσιμες μπαταρίες, μια 40 kWh και μια 54 kWh, με τη μέγιστη αυτονομία με μια πλήρη φόρτιση να φτάνει τα 386 χιλιόμετρα. Οι πληροφορίες θέλουν και το συμβατικό MINI, με τους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, που αναμένεται το 2024, να είναι ίδιο χωρίς ουσιαστικές αλλαγές. Τέλος, η κατασκευή του αμιγώς ηλεκτρικού MINI Cooper θα γίνεται στην Κίνα, ενώ του ΜΙΝΙ με τους θερμικούς κινητήρες στη Μεγάλη Βρετανία.