Το Honda Civic Type R στην κορυφή του Nurburgring

Το Honda Civic Type R είναι ένα από τα αυτοκίνητα που αποτελεί όνειρο για πολλούς από εμάς. Φυσικά, δε μιλάμε για ένα απλό αυτοκίνητο, αφού είναι ότι πιο γρήγορο έχει να επιδείξει η Honda, όσον αφορά στα εργοστασιακά μοντέλα της. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που το Civic Type R πήρε τα σκήπτρα στην πίστα του Nurburgring, σημειώνοντας τον ταχύτερο γύρο στα αυτοκίνητα με την κίνηση στους εμπρόσθιους τροχούς.

Πιο συγκεκριμένα, στις 24 Μαρτίου, το ιαπωνικό μοντέλο σημείωσε στην “πράσινη κόλαση” χρόνο 7:44.881 σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο, όσον αφορά στα προσθιοκίνητα αυτοκίνητα παίρνοντας το ρεκόρ από το Renault Megane R.S. Trophy-R. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που ανέφερε η Honda, το Civic Type R βρέθηκε στην πίστα με τις ζάντες αλουμινίου μεγέθους 19” και τα ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2 Connect διαστάσεων 265/30. Φυσικά, όλα τα μέλη της Honda που βρέθηκαν στον Nurburgring έμειναν απόλυτα ικανοποιημένα βλέποντας το Civic Type R να κατακτά την κορυφή.

Για όσους δε θυμούνται το νέο Honda Civic Type R τροφοδοτείται από τον 4κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 329 ίππους και τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 42,8 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 5,4”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 275 χλμ/ώρα. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, με την κίνηση όπως αναφέραμε να μεταφέρεται στους εμπρόσθιους τροχούς.