Πριν λίγο καιρό η Volkswagen παρουσίασε το νέο Amarok. Το γερμανικό επαγγελματικό μοντέλο μπαίνει στη δεύτερη γενιά του, με το σχεδιασμό να γίνεται στη Γερμανία και την Αυστραλία και την παραγωγή να λαμβάνει χώρα στη Νότια Αφρική. Το νέο Amarok θα βρεθεί σχεδόν σε όλο τον κόσμο, με τις πωλήσεις να είναι ήδη σε υψηλούς ρυθμούς.

Το νέο μοντέλο θα προσφέρεται σε δύο τύπους, τη γνωστή DoubleCab, αλλά και τη SingleCab. Το μήκος του αυτοκινήτου φτάνει τα 5,35 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο είναι 3,27 μέτρα. Στη δεύτερη σειρά καθισμάτων στη DoubleCab υπάρχει περισσότερος χώρος, ενώ πλέον μπορεί να περάσει μεγαλύτερα ύψη νερού, αφού αυξήθηκε η απόσταση από το έδαφος στα 800 χιλιοστά, από 500 που ήταν στον προκάτοχο του.

Στο εσωτερικό υπάρχουν οι δύο ψηφιακές οθόνες, μια για τον πίνακα οργάνων μεγέθους 8” και μια κάθετη αφής μεγέθους 12”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Τα δερμάτινα καθίσματα, το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια και ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων ανεβάζουν τον πήχη της πολυτέλειας. Επιπλέον, υπάρχει και το ηχοσύστημα της Harman Kardon που προσφέρει κρυστάλλινο ήχο.

Μηχανικά το νέο Amarok διαθέτει τέσσερις κινητήρες πετρελαίου και έναν βενζίνης. Η βασική έκδοση πετρελαίου αποτελείται από τον TDI κινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 150 ίππους. Η αμέσως επόμενη έκδοση είναι με τον ίδιο κινητήρα, με τη μέγιστη ισχύ να ανεβαίνει στους 170 ίππους, ενώ υπάρχει και ο TDI Bi-Turbo χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 209 ίππους.

Ο πιο ισχυρός κινητήρας πετρελαίου είναι ο V6 χωρητικότητας 3 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 250 ίππους. Επιπλέον, υπάρχει και ο TSI κινητήρας βενζίνης χωρητικότητας 2,3 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 302 ίππους. Οι κινητήρες συνδυάζονται με το μηχανικό κιβώτιο των 5 ή 6 σχέσεων και το αυτόματο των 6 ή 10 σχέσεων. Σε όλες τις εκδόσεις υπάρχει σύστημα τετρακίνησης, ενώ υπάρχουν και 5 επίπεδα εξοπλισμού που είναι τα Amarok, Life, Style, PanAmericana και Aventura.

Το ωφέλιμο φορτίο του Amarok μπορεί να φτάσει τους 1,16 τόνους, ενώ μπορεί να ρυμουλκήσει έως 3,5 τόνους. Το νέο Amarok της Volkswagen υπόσχεται στους επαγγελματίες ακόμα καλύτερη απόδοση και δύναμη από τον προκάτοχο του. Η παραγωγή έχει ήδη ξεκινήσει με τις πρώτες παραδόσεις να αναμένονται στο τέλος του 2022 στην Αυστραλία και στη Νέα Ζηλανδία, ενώ μέσα στο 2023 αναμένεται και στις υπόλοιπες αγορές του κόσμου. Το μόνο που μένει να μάθουμε είναι οι τιμές.